Skocz do zawartości
kewinziel

Asus Radeon Hd3650 512mb Czy Może Coś Z Ddr3

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

chciałbym kupić sobie karte grafiki, zastanawiałem się nad ASUS Radeon HD3650 512MB i Sapphire Radeon HD3650 512 MB GDDR2 ale oba są na DDR2 a niewiem czy bardziej by się opłacało kupić 256 na DDR3 niż 512 na DDR2...

P.S

czy jest duża różnica w DDR3 a DDR2???

moge troszke dołożyć więc znalazłem taką karte: http://www.allegro.pl/item509441052_agp_po...ddr3_wa_wa.html

lub taką też z ddr3 http://www.allegro.pl/item515092143_ati_ra...tv_dvi_agp.html

Edytowane przez kewinziel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest różnica. Karty z DDR2 są wolniejsze. Nie wiem o ile dokładnie, ale nawet sporo. Lepiej wziąć 256MB z DDR3 jak już. Do takiej karty (3650) tych 512MB i tak nie wykorzystasz, bo w takiego Crysisa w max detalach przy dużej rozdziałce raczej nie pograsz. No chyba, że myślisz o GTA 4 na PC (syf ) to ten 3850 by się lepiej nadał. Chociaż GTA 4 ponoć kiepsko współpracuje z radkami. A ta gra wymaga też dobrego procka. A to, że szukasz karty pod AGP, więc pewnie twoja płyta i procek też są średniej półki.

O tym X800GTO to zapomnij. Bo to nawet nie obsługuje Pixel Shader 3.0 Najlepsza grafa pod AGP na dzień dzisiejszy to chyba ten 3850. I tą kartę bym kupił na twoim miejscu.

P.S cena tego radka jest zabójcza. Za tą kasę możesz już dorwać 9800GT lub dołożyć 100 PLN i mieć 4850 512MB. Zastanów się nad zmianą platformy pod PCI-E x16. AGP to już przeżytek.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek AMD Sempron 2800+, zasilacz 350 W nie NONAME :P, ram mam 1 GB, dysk 160 gb SATA...

blacklio, może się zastanowie :D, a czy jest nowa??

3650 to jest max do tego trupka, jak chcesz coś lepszego to procek i zasilacz do wymiany

Nie, kupowana była w listopadzie 2007 roku, tak więc bez gwary nawet

Edytowane przez blacklio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codgeny dobre zasilacze co Ty chcesz. Zawsze to odrobina emocji i zwątpienia. Odpali czy nie ? A może zabierze ze sobą tego radka x1950 PRO....

Zmień zasilacz, odkładaj kasę na nową platformę, a teraz kup tego radka x1950 PRO. Na jakiś czas powinien starczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi