maximaxior Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, szukam telewizora LCD do 3k. Co powiedzie o SONY KDL 32 W 4000 ? Może jednak jakiegoś Sharpa na Aquos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, szukam telewizora LCD do 3k. Co powiedzie o SONY KDL 32 W 4000 ? Może jednak jakiegoś Sharpa na Aquos ?Ponoć ten Soniacz jest najlepszym 32calowcem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Przyglądałem się ostatnio wielu telewizorom i Sony KDL 4000 zrobiło na mnie dobre wrażanie. Trójwymiarowy filtr grzebieniowy eliminujący zakłócenia i dający efekt delikatnie zmiękczonego obrazu bez charakterystycznego efektu przejaskrawienia. Niezły skaler, korektor zbyt wysokich dźwięków. Obudowa solidna, dobrze spasowana i nie trzeszczy. Z tego co widziałem na nalepce to produkowane są na Węgrzech. Sprzedawca nie był w stanie podać producenta matrycy, ale powinien to być Sharp lub Samsung. Do tego po rejestracji na stronie Sony 5 lat gwarancji bez dopłaty. Sharp Aquos rozczarował mnie pod względem jakości obrazu, choć ze względu na "Made in Japan" był na początku moim faworytem. Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otas Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ja jestem zadowolonym posiadaczem TV LG 37" LG5000... i mogę go polecić. - posiada dużo parametrów obrazu do ustawienia dzięki czemu można go bardzo ładnie do swoich preferencji ustawić - przyjmuje sygnał FullHD na WE component, co nie jest standardem i sporo LCD tej opcji nie ma - obraz z PC/konsoli/ filmy 720p/1080p wyglądają oczywiście super no i cena... sporo niższa niż 3 tys :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Ten Soniacz W4000 ma na bank tą samą matrycę co mój w podpisie Samsung A656. Bebechy ma te same, różni się obudową i możliwością odbierania mpeg-4 (Samsung tylko mpeg-2), co w naszym kraju będzie kluczowe, jeśli ktoś nie ma ochoty bawić się w dodatkowe dekodery ;) Jeśli Ci nie zależy na cyfrowej telewizji naziemnej, to zawsze można pare stówek zaoszczędzić i wziąć Samsunga. P.S. Mogę potwierdzić to samo co napisał kolega Grimlock. Skaler po prostu genialny. Dodałbym jeszcze, że świetne działają z PC'tami, przyjmują każde rozdziałki komputerowe ;) (W4000 i A656) Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) W kwocie do 3000 zł polecam ZDECYDOWANIE telewizory samsunga. Konkretnie modele: 37 cali - LE37A656 (~2900zł) 100Hz 32 cale - LE32A656 (~2400zł) - ten chyba nie ma 100Hz A jak chcesz serię 7 samsunga to LE32A756 - około 2800zł - 50Hz Sam mam taki (LE40A656), tyle że 40 cali i na pewno jakoś obrazu jest porównywalna z tym sony o którym mówisz, a ponadto ten TV ma 100Hz, gorąco polecam Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienol Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ponoć ten Soniacz jest najlepszym 32calowcem. Mylisz sie. najlepszym 32-calowym TV w cenie do 3000 zl jest Philips 32PFL9613. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 W kwocie do 3000 zł polecam ZDECYDOWANIE telewizory samsunga. Konkretnie modele: 37 cali - LE37A656 (~2900zł) 100Hz 32 cale - LE32A656 (~2400zł) - ten chyba nie ma 100Hz A jak chcesz serię 7 samsunga to LE32A756 - około 2800zł - 50Hz Sam mam taki (LE40A656), tyle że 40 cali i na pewno jakoś obrazu jest porównywalna z tym sony o którym mówisz, a ponadto ten TV ma 100Hz, gorąco polecam 32" A656 nie ma 100Hz - fakt :) Ja nie narzekam bo i tak wszystko wygląda genialnie, a na płynność nie narzekam :) W Sony jest pewnie jeszcze lepiej (dokładnie te same bebechy) Mylisz sie. najlepszym 32-calowym TV w cenie do 3000 zl jest Philips 32PFL9613. Z tego co wiem Philips to nawet własnych matryc nie ma ;) Ale nie osądzam, bo nie widziałem tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 A nie lepiej dołożyć 1000zł i mieć szajsunga na podświetleniu Smart LED? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pytanie czy te podświetlanie jest warte 1000zł... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pytanie czy te podświetlanie jest warte 1000zł... :) Zdecydowanie jest... Dostajemy więcej i naturalniejsze kolory, a to przy technologi LCD jest prawie bezcenne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ten Soniacz W4000 ma na bank tą samą matrycę co mój w podpisie Samsung A656. Bebechy ma te same, różni się obudową i możliwością odbierania mpeg-4 (Samsung tylko mpeg-2), co w naszym kraju będzie kluczowe, jeśli ktoś nie ma ochoty bawić się w dodatkowe dekodery ;) Jeśli Ci nie zależy na cyfrowej telewizji naziemnej, to zawsze można pare stówek zaoszczędzić i wziąć Samsunga. P.S. Mogę potwierdzić to samo co napisał kolega Grimlock. Skaler po prostu genialny. Dodałbym jeszcze, że świetne działają z PC'tami, przyjmują każde rozdziałki komputerowe ;) (W4000 i A656) Masz jakieś dowody/linki na to że bebechy są te same czy jest to tylko twoja opinia? Odnośnie matrycy to sie mogę zgodzić bo są produkowane w jednej fabryce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Czytałem kiedyś na HDforum. Nie chce mi się przeszukiwać tamtego forum, ale często o tym pisali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Rozważ Panasa TX 32LZD85 równie dobry jak nie lepszy od tego soniacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...