niko2003 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Mam na złożenie zestawu MicroAtx 1500 złotych. Chyba najważniejsza tutaj będzie obudowa, pytanie co wybrać? Komputer musi poradzić sobie z przerabianiem materiału HD, konwertowaniem i być ultracichy - bez znaczenia jest marka i inne detale. Nie gram w żadne gry, będzie do tego prawdopodobnie podpięty monitor 22,24 cale. I tutaj pytanie również, jaki? Optuje tylko przy matrycach MVA i wyższych. Dzięki Edytowane 29 Grudnia 2008 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 rozumiem ze na monitor osobna kasa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tak pewnie, monit w przedziale 1k - 1,5k. Wiadomo im taniej tym lepiej, ale TN - nie kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 No to idź do tematu o zestawach i tam zdaje się kolega Miguel proponuję również zestawy Htpc czyli poniekąd Microatx.Poczytaj i wróć ze swoją propozycją i ktoś Ci napewno powie czy dobrze czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Procesor : AMD AthlonX2 4200+ Płyta Główna : ASUS M3A78-VM RAM : GoodRam 2GB 800MHZ CL5 HDD : Samsung F1 1TB Napęd : Pioneer DVR-216 SATA Obudowa : Antec NSK2480 Tuner TV : TechniSat SkyStar HD 2 + jakieś ciche chłodzenie CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikk Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 nie bralbym tunera i jakas tansza obudowe a za ta kase lepszego procka i jakas grafe chodz 4670 ewentualnie 4 gb ramu ja do obrowbki ma sluzyc komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 HTPC to nie Micro, no nie zawsze. Obudowę znalazłem fajną i tanią bo 84 złotych - tutaj. Ramik już mam :) Zastanawia mnie w głównej mierze płyta główna i sam procesor. Tuner TV nie potrzebuje chociaż do 22 cali :) Dzięki za propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 IMO obudowy Asusa, czy Tacens są lepsze, a w podobnej cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) Cooler Master Elite modele 34x tez sa fajne i matx, cena 130-150. Modecom ma kilka ciekawych propozycji, wolf'n'fox albo model 205. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Tak bardzo fajne obudowy :) Sorki Miquel nie zauważyłem tych zestawów HTPC bo faktycznie one mają matx - tylko jeden szkopółek to chyba brak im firewire nawet na płycie jako osobny śledź. Jeden slot pci pod tuner dajmy na to, drugi jakby karta sieciowa padła (wbudowana w płytę główną - u mnie często siada), czy na kartę dźwiękową. Widzę po tych dwóch zestawach, że płyt matx jest mało i trzeba z czegoś zrezygnować. Jestem tylko ciekaw jak wygląda sprawa kodowania video pomiędzy prockiem 3.0 GHZ AMD, a 2.5GHZ Intel (taki core duo 5200) Edytowane 2 Stycznia 2009 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Procesor : AMD AthlonX2 4200+ Płyta Główna : ASUS M3A78-VM RAM : GoodRam 2GB 800MHZ CL5 HDD : Samsung F1 1TB Napęd : Pioneer DVR-216 SATA Obudowa : Antec NSK2480 Tuner TV : TechniSat SkyStar HD 2 + jakieś ciche chłodzenie CPU 4200+ polecać do konwertowania materiału HD? Moża od razu atoma mu polec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 4200+ polecać do konwertowania materiału HD? Moża od razu atoma mu polec?A widzisz limit,jaki kolega ma na kompa?Czy poprostu Ci się nudzi w domu i chcesz się do kogoś przyczepić? Do autora,jak chcesz tuner to zestaw który dał Neo jest ok.Obróbka będzie troche długo trwała ale nie będzie aż tak tragicznie,a jak nie chcesz tunera to weź Gigabyte g31 i do tego lepszego procka,a w przyszłości dokupisz grafikę lepszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...