Skocz do zawartości
venat0r

Jaki Zasilacz Do 4850?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt jak w opisie tyle ze zamist 3650 powiedzmy 4850. Chcialbym zakupic zasilacz troche na zapas zebym w przyszlosci mogl sobie nabyc jakiegos quada jak stanieja:D. Myslalem nad takimi zasilaczmi:

Chieftec-cft-500a-12s-500W

Pentagram-silent-force-cav-620-a12s-620W

Pentagram-silent-force-cav-500-a12s-500W

Te Pentagramy sa polecane w zestawach od Miguel707

Myślę ze te 500W'owe zasilacze by spokojnie starczyły pytanie czy nie dorzucic tych 50zl to wersji Pentagram'a 620W i mieć zasilacz na długi czas? 2 spraw to czy ten 620W jest cichszy od 500W jak nie jest mocno obciążony? Cos mi sie wydaje ze i na moim Chiefie 400W by to wszystko poszlo ale jak pisalem wczesniej chcialbym miec zasilacz na dluzszy czas jakbym chcial nabyc jakiegos quada lub podlaczyc kilka dyskow itd zrobic CF chociaz to przy moiej plycie za duzo nie da.. :(

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z zizzy :D

Dobre 500w spokojnie starcza grunt ze firmowy i wytrzyma spore obciazenia a waty ida na dalszy plan ... Imho jeszcze lepszy bylby enermax ale to inna pulka cenowa

Edytowane przez Tuomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Enermaxa Pro82+ EPR425AWT.

Niby ma "tylko" 425 W, jednak mocna linia 12 V: 33 A i 396W na tej linii to więcej niż niejeden ponad 500 W zasilacz. Na Twój sprzęt wystarczy aż nadto, a i na quada też spokojnie styknie.

Poza tym fajne okablowanie, cisza i wysoka sprawność.

http://zenfist.pl/enermax-pro82-epr425awt-...25w-p-2096.html

Edytowane przez Stanko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Enermaxa Pro82+ EPR425AWT.

Niby ma "tylko" 425 W, jednak mocna linia 12 V: 33 A i 396W na tej linii to więcej niż niejeden ponad 500 W zasilacz. Na Twój sprzęt wystarczy aż nadto, a i na quada też spokojnie styknie.

Poza tym fajne okablowanie, cisza i wysoka sprawność.

http://zenfist.pl/enermax-pro82-epr425awt-...25w-p-2096.html

wolalbym nabyc w agito a tam nie maja Enermaxow , chyba ten ktorys z pentagramow zakupie.

Chociaz z tego testu i tego wynika ze szef sobie calkiem ladnie tez radzia hałas podobny generują

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie czy Pentagram'y sa tej klasy co Chief'y?

Jakby to powiedzieć.... to dokładnie ta sama klasa ;) Bebechy obu zasilaczy produkuje ten sam producent ;)

Pentagram jest jedynie znacznie cichszy o czym sam się przekonałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego Huntkey by mniał mieć z tym problem? Do 4850 starczy delta 350W z mocną linią 12V. Huntkey to podobna liga i o ile linia 14V będzie wmiare mocna (25+A) to nie widze żadnych problemów ani teraz ani później.

venat0r zostaw szefa. Spokojnie sobie z nim poradzi. Zasiłke wymienisz przy naprawde prądożernej grafi/nowym zestawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi