Skocz do zawartości
Aramis

Hd3850 Czy Hd4670?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Do kompa:

Athlon X2 4600 (F3) @ 3GHz

GA-MA78GM-S2H (grafa integra)

2x1GB Kingston (Dual)

MC-350ATX2.0

chcę dokupić grafę. Mam możliwość kupienia Radka 3850 lub Radka 4670 w tej samej cenie (ok. 300zł). Obie karty mają 512MB GDDR3.

Patrząc na różne testy 3850 raczej prowadzi, jednak wolę się upewnić :) Jakby nie patrzeć 4670 jest nowszym produktem, teoretycznie na architekturze 4xxx, jednak szyna pamięci obcięta do 128bit trochę mnie niepokoi.

Karta jest mi potrzebna do grania głównie w Obliviona i F3 (póki co te gry pełzają na integrze).

Ewentualnie jaką inną grafę w tej cenie (do 300-320 zł)?

EDIT:

No i jakiej firmy kartę? Asus, Palit, Gainward - to te dla mnie dość dostępne.

Edytowane przez Aramis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, Miguel707 jak zwykle trafia w sedno :)

Szukając dalej, okazuje się że w grach na których mi zależy 9600GT bije oba radki, a nawet radka HD3870...

Oblivion

Fallout 3

Tutaj też proszę o poradę względem producenta - MSI, Palit, Asus, Gigabyte, EVGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wyżej - kupuj 9600GT - jest porównywalny bardziej z HD3870 a po włączeniu wygładzania zostawia go w tyle.

Różne gry (i różne konfiguracje sprzętowe) w różny sposób korzystają z procesora graficznego dlatego w specyficznych warunkach 9600GT może być nawet szybszy od 9800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

link do MSI - obrazki wszystkich 3 wersji tu

Pod czerwonym plastokiem v127_v2 ma inny radiator, finy rozchodzą się promieniści wokół wiatraka, a nie są równoległe jak w v127. Powiększenie obrazków:

v127

v127_v2

Edytowane przez Aramis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi