staruszeks Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam. Na początek z góry przepraszam jeśli coś podobnego już było, ale szukałem i się nie doszukałem. Piszę z takim oto problemem: Płytka główna: Gigabyte GA-K8NE v2 Procek: Sempron 3000+ Oryginalnie fsb mam 200mhz co daje 1,8ghz taktowanie, podkręcić mogę fsb maksymalnie do 212mhz (1,9ghz taktowanie), przy 213hmz fsb, komputer się resetuje, jeszcze przed sprawdzaniem dysków. Mój kolega też ma semprona 3000+ i z 1.8Ghz zrobił 2.64GHz. Więc moje pytanie brzmi dlaczego ja nie mogę więcej wycisnąć? Z góry wielkie dzięki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie wiem czemu, ale wszyscy nowi szukają tak, żeby nie znaleźć. Mnożnik HT na 1x. Poczytaj temat o płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...