mothman Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam. Szukam laptopa dla mamy. Wymagania częściowo podałem już w tytule: 14,1" - nie więcej, nie mniej; w przypadku 13,3" te 2cm mniej na przekątnej już robią różnicę. Trwały - byłoby miło, gdyby nie padł sam z siebie zaraz po uplywie gwarancji. Mama miała już 3 Toshiby (Satellite), które padły bez powodu po ~2 latach każda :blink: Wiem, że nikt nie jest tutaj jasnowidzem, ale może słyszał, że takie przypadki są częste jeśli chodzi o dane modele, marki. Laptop codziennie będzie transportowany z domu do pracy w torbie do tego przeznaczonej. Niezbyt drogi - maksimum to 3000zł, oczywiście może być mniej. Wygląd - dobrze byłoby gdyby nie wyglądał jak cegła. Mnie to obojętne i mam klocka Lenovo, ale to dla kobiety, więc... Jakie marki brać pod uwagę? Do Toshiby się trochę zraziliśmy. Chodzi głównie o trwałość, żeby zawiasy nie padły i obudowa się nie rozleciała :wink: HP? Klik. Asus? Klik. Może coś innego? Proszę o pomoc panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o trwałość, to może być różnie - ja mam Acera grubo ponad 3 lata i jakoś się trzyma. Co do Lenovo - kwestia gustu - nowsze modele wyglądają całkiem fajnie - a do tego mają wytrzymałą konstrukcję. Jest jeszcze Dell, ale niełatwo znaleźć modele z taką matrycą w tej cenie. Pozostaje HP, ale jaki laptop by nie był, nie ma pewności, że nie dojdzie do awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item511999353_nowy_dell_..._120gb_2gb.html http://allegro.pl/item510111622_najnowszy_...00_3l_gwar.html 3lata gwarancji NBD, dobre wykonanie a w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż na katalogowych zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o trwałość, to może być różnie - ja mam Acera grubo ponad 3 lata i jakoś się trzyma. Co do Lenovo - kwestia gustu - nowsze modele wyglądają całkiem fajnie - a do tego mają wytrzymałą konstrukcję. Jest jeszcze Dell, ale niełatwo znaleźć modele z taką matrycą w tej cenie. Pozostaje HP, ale jaki laptop by nie był, nie ma pewności, że nie dojdzie do awarii. Dokładnie też mam acera ponad 3,5 roku i działa do dzisiaj :), ostatnio nawet spadł mi z krzesła na panele, i nic się mu nie stało :). A tak ludzie narzekają że Acery padają jak muchy :P. Sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przekonałem mamę, że kanciaste laptopy nie są złe :lol2: Co myślicie o tym Lenovo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Acery "jakos sie trzymaja kupy" przez 3 lata i nawet dzialaja, dobre argumenty :) . Jesli chodzi o wytrzymalosc to tylko dell. Moj ma ok 2 lat, nigdy przesadnie sie nie martwilem o niego. Gdyby nie lekkie obtarcia pokrywy matrycy (moja wina) widoczne tylko pod swiatlo i nieco wypolerowane klawisze od pisania, to moglby lezec na wystawie sklepowej. Zawiasy chodza lepiej niz w nowych lapkach, nic nie skrzypi dzieki obudowie z magnezu. Do 3k z takimi wymaganiami szukalbym d630 / t43 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) DELL Vostro 1400 Dlaczego? Niezawodność. Na ponad sto sprzedanych tylko dwie reklamacje i to najprawdopodobniej wynikające z winy użytkownika. Niestety już nieprodukowane i stosunkowo trudno dostępne. Jak znajdziesz z ciekawymi bebechami bierz. Dodatkowo jedna z najcichszych i najchłodniejszych 14", nawet z GF 8400. Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Mamuśka wzięła Lenovo R61i. Dzięki wszystkim za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...