Skocz do zawartości
mothman

Laptop 14,1" , Trwały, Niezbyt Drogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam laptopa dla mamy. Wymagania częściowo podałem już w tytule:

14,1" - nie więcej, nie mniej; w przypadku 13,3" te 2cm mniej na przekątnej już robią różnicę.

Trwały - byłoby miło, gdyby nie padł sam z siebie zaraz po uplywie gwarancji. Mama miała już 3 Toshiby (Satellite), które padły bez powodu po ~2 latach każda :blink: Wiem, że nikt nie jest tutaj jasnowidzem, ale może słyszał, że takie przypadki są częste jeśli chodzi o dane modele, marki. Laptop codziennie będzie transportowany z domu do pracy w torbie do tego przeznaczonej.

Niezbyt drogi - maksimum to 3000zł, oczywiście może być mniej.

Wygląd - dobrze byłoby gdyby nie wyglądał jak cegła. Mnie to obojętne i mam klocka Lenovo, ale to dla kobiety, więc... Dołączona grafika

Jakie marki brać pod uwagę? Do Toshiby się trochę zraziliśmy. Chodzi głównie o trwałość, żeby zawiasy nie padły i obudowa się nie rozleciała :wink:

HP? Klik.

Asus? Klik.

Może coś innego? Proszę o pomoc panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o trwałość, to może być różnie - ja mam Acera grubo ponad 3 lata i jakoś się trzyma.

Co do Lenovo - kwestia gustu - nowsze modele wyglądają całkiem fajnie - a do tego mają wytrzymałą konstrukcję. Jest jeszcze Dell, ale niełatwo znaleźć modele z taką matrycą w tej cenie. Pozostaje HP, ale jaki laptop by nie był, nie ma pewności, że nie dojdzie do awarii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item511999353_nowy_dell_..._120gb_2gb.html

http://allegro.pl/item510111622_najnowszy_...00_3l_gwar.html

3lata gwarancji NBD, dobre wykonanie a w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż na katalogowych zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o trwałość, to może być różnie - ja mam Acera grubo ponad 3 lata i jakoś się trzyma.

Co do Lenovo - kwestia gustu - nowsze modele wyglądają całkiem fajnie - a do tego mają wytrzymałą konstrukcję. Jest jeszcze Dell, ale niełatwo znaleźć modele z taką matrycą w tej cenie. Pozostaje HP, ale jaki laptop by nie był, nie ma pewności, że nie dojdzie do awarii.

Dokładnie też mam acera ponad 3,5 roku i działa do dzisiaj :), ostatnio nawet spadł mi z krzesła na panele, i nic się mu nie stało :). A tak ludzie narzekają że Acery padają jak muchy :P. Sorry za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acery "jakos sie trzymaja kupy" przez 3 lata i nawet dzialaja, dobre argumenty :) . Jesli chodzi o wytrzymalosc to tylko dell. Moj ma ok 2 lat, nigdy przesadnie sie nie martwilem o niego. Gdyby nie lekkie obtarcia pokrywy matrycy (moja wina) widoczne tylko pod swiatlo i nieco wypolerowane klawisze od pisania, to moglby lezec na wystawie sklepowej. Zawiasy chodza lepiej niz w nowych lapkach, nic nie skrzypi dzieki obudowie z magnezu. Do 3k z takimi wymaganiami szukalbym d630 / t43 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DELL Vostro 1400

Dlaczego? Niezawodność. Na ponad sto sprzedanych tylko dwie reklamacje i to najprawdopodobniej wynikające z winy użytkownika. Niestety już nieprodukowane i stosunkowo trudno dostępne. Jak znajdziesz z ciekawymi bebechami bierz.

Dodatkowo jedna z najcichszych i najchłodniejszych 14", nawet z GF 8400.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi