andrearan Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, planuję rozbudowę komputera i na pierwszy ogień pójdzie zasilacz i obudowa. Mam parę pytań dotyczących tych elementów, a mianowicie: 1. Która z tych bud jest najlepsza: -Antec Three Hundred -Sharkoon Rebel 9 Economy -Aerocool I-Cool+ -Cooler Master Centurion RC-590 2. Który zasilacz najlepszy: -Enermax pro82+ 385W/425W. Opłaca się dokładać do wersji 425 Watowej? -PENTAGRAM SILENT FORCE 460 W. Więcej pieniędzy na obudowę... -OCZ StealthXStream 500W -Silver Power SP-SS400/ SS-SS500 -może jakiś niedrogi Corsair lub Seasonic? 3. Poczekać z zakupem do nowego roku czy jeszcze dłużej? Dużo ceny spadną czy raczej nie? Chciałbym dodać, że zasilacz ma pracować na razie na tym sprzęcie co mam (patrz. syg), a w (nie)dalekiej przyszłości na być może jakimś c2d, albo innym. To się jeszcze okaże jakie będą ceny, ale na razie na tym co jest. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Edytowane 29 Grudnia 2008 przez andrearan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 OBUDOWY TO ZUPEŁNIE RÓŻNY PRZEDZIAŁ CENOWY .... wybrał bym między antec a CM-590 ... w zależności od tego na czym bardziej ci zależy ... co do zasilacza to nie wpisałeś BeQuiet co jest błędem i zastanowił bym się między BQ a Enermaxem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrearan Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Obudowa jednak Antka, tańsza o ok. 60 zł i porównywalna z centurionem. Zasilacz, chyba wezmę TEGO bardzo dobrą ocene dostał 83,52%, w miarę tani, cichy, wydajny. Produkowany na bazie Seasonica S12. W porównaniu do Enermax pro82+ 385W, który, to o dziwo zachwalany dostał 81,94%. Wiem, wiem mała różnica, ale jednak wersja 425W, jest w takiej samej cenie co 500W, tej zasiłki co podałem w ukrytym linku. No cóż najwyżej będę żałował, że nie kupiłem czegoś innego (puk, puk). Be quiet! dla mnie jednak ciut przydrogi. I jeszcze jedno pytanko, czy wersja 400W (linia 12V=360W) czy lepiej 500W (tu 408W). Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam. Edytowane 30 Grudnia 2008 przez andrearan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...