lenczek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, beda w jednym z hipermarketow budowlanych ( i nie tylko) natrafilem na taka pompeczke..Aquael - POMPA CIRKULATOR 1100 400-1100L/H. czy ona jest cos warta wogole ?? bo w warunkach sklepowych (praca na sucho, i spory ruch) wydawala sie byc cicha... i byc moze po paru zabiegach zwiazanych z jej przystosowaniem i wyciszeniem nadawalaby sie do WC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Pompa pewnie jakiś szajs ale nie wiem i się nie wypowiadam. Ale rada: Nie zakładaj do każdego pytania które ci się nasunie nowego tematu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie zakładaj do każdego pytania które ci się nasunie nowego tematu. alez tak nie robie :D to dopiero moj 3 czy 4 temat ;d a drugi o tematyce pomp ;D bo kurcze mam dylemat co do pomp...chce taniej, zamiast przeplacac za to samo, i tak sie rozgladam i kombinuje :D a jak cos znajde to sie pytam bardziej obeznanych niz ja ;d bo jakby nie patrzec to bardzo wazna czesc WC...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 bierz DDC lub D5 i nie rób zbędnych pytań :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 aquael był fajny wersje fontannowe [PFN] ale to było lata świetlne temu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tyle że wszystko już jest na forum, masz duży temat o CO i CWU i całkiem spory o DDC. Nie wymyślisz nic rewelacyjnego czego już ktoś nie przerabiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tyle że wszystko już jest na forum, masz duży temat o CO i CWU i całkiem spory o DDC. Nie wymyślisz nic rewelacyjnego czego już ktoś nie przerabiał. dobra dobra...no to juz nie bede zakladal tematow :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 pompy fontannowe sa fajne do oczek :P w temperaturach ktore panuja w w/c nie nadazysz wirnikow wymieniac.. po kilkunastu wymianach masz dobra pompke cwu wiec... nie wiem czy warto sie w takie cos bawić.. chcesz fajna pompke i napewno cicha kup lainga:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 pompy fontannowe sa fajne do oczek :P w temperaturach ktore panuja w w/c nie nadazysz wirnikow wymieniac.. :mur: nic wiecej nie dodam... chyba nie uzywales tego wcale... albo nie wiesz jakie tempy ma woda w WC... moze wirniki jeszcze sie rozpuszczaja w temp ok 30C ? Akurat pompy do oczek sa lepsiejsze od zwyklych akwariowek, bo sa przystosowane do tego ze czasem syfu to zassa sporo... do tego mocniejsze sa i nieco lepiej wykonane (przerabialem kilkanascie takich pomp...) Jakos tak z akwarystyka mam wiekszy staz niz z WC, tak kilkanascie lat i szczerze mowiac Aquael to zawsze byla lipa maksymalna, strasznie awaryjne, glosne, kiepska wydajnosc itd.... kusila cena, ale dolozenie kilku zlotych do powerhead/eheim na przyklad zwracalo sie :) tego typu pompy pracujowaly u mnie ponad 10 lat, jeszcze sprawne sie gdzies kurza, aquaele szybciej padaly. Do tego samo wykonanie i jakosc materialow pozostawia wiele do zyczenie... Lepiej kup w tej cenie uzywane CR2... Ogolnie pomp akwariowych przerobilem kilkadziesiat, w tym sporo aquaeli niestety, do tej pory jeszcze sie czesc poniewiera w pudlach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 jednak ja w 90% zdecyduje sie na pompe CWU jakas..;/ tylko to pozwoli mi slyszec jedynie HDD w kompie ;d a cena okolo 180zl za taka pompe to chyba nie za wiele.... chyba, ze ten CR2 bedzie w stanie 3 bloczki, rez i chlodniczke pociagnac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 chyba, ze ten CR2 bedzie w stanie 3 bloczki, rez i chlodniczke pociagnac..Będzie w stanie pociągnąć 3 bloki reza i chlodnice 120.3, nie ma sie co jej bać. Fakt wydajności Lianga to nie ma ale spokojnie wystarczy. Było kilka układów ktore ciągnał CR2 i dość dobrze to chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 :mur: nic wiecej nie dodam... chyba nie uzywales tego wcale... albo nie wiesz jakie tempy ma woda w WC... moze wirniki jeszcze sie rozpuszczaja w temp ok 30C ? Akurat pompy do oczek sa lepsiejsze od zwyklych akwariowek, bo sa przystosowane do tego ze czasem syfu to zassa sporo... do tego mocniejsze sa i nieco lepiej wykonane (przerabialem kilkanascie takich pomp...) akurat zaskocze Cie bo przerabiałem kilka, coprawda to były tylko dwóch firm atman + aqua-el i nie mogę powiedziec o tym dobrego słowa... ekhm czy mocniejsze... nie chce wymyslac ale sądze że pompki dedykowane sa mocniejsze od pompek typowo fontannowych...i sadze ze tak jak w atmanie 306 to piekne 2000l/h w wc niebedzie przekraczalo 500l /h jak nie mniej... jeżeli masz inne zdanie dyskutujmy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Pokarzcie mi pompkę osiągającą 500l/h dedykowaną do wc dostępną w pl to będę bardzo wdzięczny :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) http://www.cooling.pl/swiftech-pompa-mcp65...odukt,2094.html najwyższa wydajność na cooling http://www.cooling.pl/black-water-silent-p...odukt,1833.html najniższa Edytowane 9 Lutego 2009 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 żadna z nich nie osiaga 500l/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...