Oven75 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Mam takie pytanko : Jaki ołówek ( chodzi o twardość ) jest najlepszy do połączenia mostków w procach AMD .Ja użyłem B6 i wyniki są całkiem dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ja nawet nie wiem jaki (chiba HB), 0.5 mm - 2 procki za pierwszym razem mi się udało (skuteczność 100% :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ja zastosowałem 2B ,udało sie za pierwszym podejściem ,ale przy malowaniu miałem odczucie jakby był za miękki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Więc ogólnie rzecz biorąc do łączenia mostków stosuje się miękkie ołówki. Nadaję się także do robienia V-mode'a na Radeon'ie 8500 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Mam takie pytanko : Jaki ołówek ( chodzi o twardość ) jest najlepszy do połączenia mostków w procach AMD .Ja użyłem B6 i wyniki są całkiem dobre.Jeśli się powiodło to jest OK. Ja bym raczej polecał 4b.Łatwiej się nanosi no i oczywiście dużo go zostaje.HB wydaje siębyć zbyt twardy(zostawia mało grafitu) - chociaż wszystko wydaje się byc kwestią dobrego naniesienia go.2b też wydaje się wystarczająco dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Moim zdaniem pasta ze srebrem to głupi pomysł. Weź omomierz to się przekonasz. A co do ołówków to najlepsze są miękkie (też najlepiej sprawdzić omomierzem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Moim zdaniem pasta ze srebrem to głupi pomysł. Weź omomierz to się przekonasz. A co do ołówków to najlepsze są miękkie (też najlepiej sprawdzić omomierzem). Nie mam omomierza, wiec nie dysponuje tymi infirmacjami co ty. Jeżeli masz możliwość zmierzenia rezystancji "śladu", to powiedz mi czy wnioskuje dobrze: im miększy ołówek tym lepszy? Mam 8B, więc ten byłby najlepszy? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 ja nie miałem miękkiego i zamalowałem jakimś twardym i też działa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wybaczcie mi że zadaję te pytanie. Ale może ktoś by umieścił jakąś fotkę jak wygląd procek z tymi mostkami i wogóle. Zamierzam po wakacjach kupić Durona więc napewno się przyda. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 za miekki tez nie moze byc bo moze latwo zostac wywiany z procesora. ja stosowalem olowki 2B i tego najbardziej polecam ale malowalem tez HB i nawet jakims H i dzialalo :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wybaczcie mi że zadaję te pytanie. Ale może ktoś by umieścił jakąś fotkę jak wygląd procek z tymi mostkami i wogóle. Zamierzam po wakacjach kupić Durona więc napewno się przyda. pozdr. a po co ci fotka malujesz te kropeczki [mostki] kolo literki L1 :D na procku i wszystko L1 L1 ::::: IIIII przed po zamalowaniu p.s. sory za jakosc fotki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 :? Ja tak przy okazji ... malujecie ten piąty mostek L1 na morganach :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 :? Ja tak przy okazji ... malujecie ten piąty mostek L1 na morganach :?:no chyba normalnie tak jak na d600 d800 i innych duronach co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Moim zdaniem pasta ze srebrem to głupi pomysł. Weź omomierz to się przekonasz. A co do ołówków to najlepsze są miękkie (też najlepiej sprawdzić omomierzem). Nie mam omomierza, wiec nie dysponuje tymi infirmacjami co ty. Jeżeli masz możliwość zmierzenia rezystancji "śladu", to powiedz mi czy wnioskuje dobrze: im miększy ołówek tym lepszy? Mam 8B, więc ten byłby najlepszy? pozdrawiam Pasta silikonowa bardzo gowniano przewodzi prad :( :( :( Sprawdzalem taka od Titana (na bazie srebra) - w ogole nie przewodzi pradu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Moim zdaniem pasta ze srebrem to głupi pomysł. Weź omomierz to się przekonasz. A co do ołówków to najlepsze są miękkie (też najlepiej sprawdzić omomierzem). Nie mam omomierza, wiec nie dysponuje tymi infirmacjami co ty. Jeżeli masz możliwość zmierzenia rezystancji "śladu", to powiedz mi czy wnioskuje dobrze: im miększy ołówek tym lepszy? Mam 8B, więc ten byłby najlepszy? pozdrawiam Pasta silikonowa bardzo gowniano przewodzi prad :( :( :( Sprawdzalem taka od Titana (na bazie srebra) - w ogole nie przewodzi pradu :lol: aha - dzieki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wybaczcie mi że zadaję te pytanie. Ale może ktoś by umieścił jakąś fotkę jak wygląd procek z tymi mostkami i wogóle. Zamierzam po wakacjach kupić Durona więc napewno się przyda. pozdr. zoabacz tu http://www.pl.tomshardware.com/cpu/00q3/00...0711/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 a probowal ktos moze stosowac paste silikonowa z wypelniaczem srebrowym? Moim zdaniem pasta ze srebrem to głupi pomysł. Weź omomierz to się przekonasz. A co do ołówków to najlepsze są miękkie (też najlepiej sprawdzić omomierzem). Nie mam omomierza, wiec nie dysponuje tymi infirmacjami co ty. Jeżeli masz możliwość zmierzenia rezystancji "śladu", to powiedz mi czy wnioskuje dobrze: im miększy ołówek tym lepszy? Mam 8B, więc ten byłby najlepszy? pozdrawiam Dobrze wnioskujesz. Tylko jak za miękki to słabo się trzyma (ktoś już o tym wspomniał). Ale jest na to sposób. Od razu po zamalowaniu mostków naklejasz na nie kawałek taśmy klejącej. Może to niezbyt dobre rozwiązanie, bo temperatura po pewnym czasie zrobi swoje z taśmą klejącą. Ale u mnie trzymało się pół roku i jeszcze by trzymało tylko zmieniłem procka z D800 na D1000 (nówka) i musiałem zmyć ołówek (dopłaciłem 50PLN - chyba się opłaciło?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Radzę zamalować jeszcze mostek L7 który jest odpowiedzialny za napięcie rdzenia. W moim przypadku po zamalowaniu samych mostków L1 komp się nie podnosił po restarcie.Zamalowanie mostków L7 (również łaczenie w pary tak samo jak L1) przywróciło sytuację do normy. Ktoś mi kiedyś tłumaczył dlaczego tak się dzieje ale nei potrafie tego teraz powtórzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Radzę zamalować jeszcze mostek L7 który jest odpowiedzialny za napięcie rdzenia. W moim przypadku po zamalowaniu samych mostków L1 komp się nie podnosił po restarcie.Zamalowanie mostków L7 (również łaczenie w pary tak samo jak L1) przywróciło sytuację do normy. Ktoś mi kiedyś tłumaczył dlaczego tak się dzieje ale nei potrafie tego teraz powtórzyć.to ze ci komp nie wstawal to mogla byc wina zle zamalowanych mostkow. p.s.za co "odpowiedzialne" sa te mostki L7 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 ja kupilem klej za 7 zeta i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Ja używam ołówka HB, ale automatu. Nie trzeba go tak ostro temperować no i rysik jest cieniutki - polecam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 :? Ja tak przy okazji ... malujecie ten piąty mostek L1 na morganach :?:no chyba normalnie tak jak na d600 d800 i innych duronach co (D)jur(on) ... no wiesz, piąty mostek L1 jest dopiero na morganach, wcześniej były tylko cztery więc chyba nienormalnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Mostek L7 odpowiada za defaultowe napiecie procka ,1,65v (spitfire) i 1.75 (morgan) ,po zamalowaniu masz default 1,85v ,ja tesh zauwazylem ze lepiej jest miec zamalowane niz zwiekszone napiecie w biosie, przy zamalowanych L7 wstaje mi na 1200 ,tyle ze zobacze tylko ekran POSTu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...