Skocz do zawartości
Misza

Malowanie - jaki kolor?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Enlighta czarno - srebrnego. Napedy maja standardowy, bezowy kolorek. No i zastanawiam sie na jaki kolor ewentualnie je pomalowac zeby mialo to rece i nogi. Czarne napedy wiadomo jak beda wygladac. Malowal ktos na srebno? Jak to wyglada?

Dzieki za konstruktywne odpowiedzi.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Enlighta czarno - srebrnego. Napedy maja standardowy, bezowy kolorek. No i zastanawiam sie na jaki kolor ewentualnie je pomalowac zeby mialo to rece i nogi. Czarne napedy wiadomo jak beda wygladac. Malowal ktos na srebno? Jak to wyglada?

Dzieki za konstruktywne odpowiedzi.

Pzdr.

Ja mam srebrengo CD-ROMa - patrz na moje www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to na taki, żeby Ci się podobało. Chyba najsensowniej będzie jak pociągniesz je podkładem do plastiku (w sprayu) a potem ze 2-3 warstwy lakieru (też w sprayu) w twoim ulubionym kolorze.

Ulubiony to nie zawsze taki, ktory pasuje do reszty obudowy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to na taki, żeby Ci się podobało. Chyba najsensowniej będzie jak pociągniesz je podkładem do plastiku (w sprayu) a potem ze 2-3 warstwy lakieru (też w sprayu) w twoim ulubionym kolorze.

Ulubiony to nie zawsze taki, ktory pasuje do reszty obudowy. :)

Wlasnie o to chodzi... Moj Enlight ma dosc specyficzny wyglad (Ta jest szara moja jest czarna) i wlasciwie ciezko mi podjac decyzje. Nie chcialbym pozniej szukac przednich paneli do moich napedow :lol: . A co do techniki malowania juz przeszukalem forum i odnalazlem interesujace mnie informacje.

Pzdr.

P.S. Moj setny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... jak ma byc srebrne to IMO najładniej wyglądało by to w kolorze aluminium. A jak aluminium to może zamiast malować wyciąć z blachy bezel do cd i potem nakleić go na napęd. Coś takiego ma w ofercie Coolermaster a wygląda to tak:

Dołączona grafika

Wydaje mi się że dremelem i przy odrobiną samozaparcia można zrobić coś podobnego samemu. IMO będzie wyglądać lepiej niż pomalowane.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... jak ma byc srebrne to IMO najładniej wyglądało by to w kolorze aluminium. A jak aluminium to może zamiast malować wyciąć z blachy bezel do cd i potem nakleić go na napęd. Coś takiego ma w ofercie Coolermaster a wygląda to tak:

Dołączona grafika

Wydaje mi się że dremelem i przy odrobiną samozaparcia można zrobić coś podobnego samemu. IMO będzie wyglądać lepiej niż pomalowane.

Pozdro

Tylko CI sie wydaje, ze zrobisz cos takiego sam podobnie wygladajace jak z fabryki. Nie ma takiej mozliwosci. Jesli wytniesz to Dremelem, moze toto miec krzywe krawedzie i zepsuje tylko efekt. W jego przypadku lepiej bedzie wygladalo pomalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Moze i aluminium wygladalo by lepiej ale nie chce mi sie i nie mam za bardzo czasu na zabawy. Malowanie wydaje mi sie troszke latwiejsze a z alu nie mam zadnego sdoswiadczenia.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi