Skocz do zawartości
Krzysiu1983

Jakie A Na Liniach W Zasiłce ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze mam odwieczny problem z zasiłką - szukam czegoś stabilnego...

Tylko wszystko niby fajnie - ale jakie powinno być obciążenie max na liniach ??? niektóre zasiłki mają po 14 A inne - 25 i więcej. Znalazłem nawet taką na 36 A ale ma 2x12V i nie wiem czy ma po 36A na linię czy na obie taką wartość ?

I jaka jest przyzwoita wartość - dodam że mój ModeCom ma na 12V 14A ... więc bardzo mizernie ...

I za co tak naprawde odpowiada ta wartość ? Dodam że na ModeComie nie ma mowy o OC ... po podnoszeniu wartości a pozniej napięc na procku całość się wiesza ... w sumnie nie mam sie co dziwic w zasiłce za 120 PLN ...

Jednak ostatnim problemem jest wartosc A - ile powinno wynosić przyzwoite minimum... Dodam ze E7200 chcę wykręcić dosyć stanowczo ;)

ps. jeszcze jedna zagadka ... pod zasiłką mam założone na proca Pentagram Karakorum ... i od zasiłki do chłodzenia jest szpara ok 3 cm ... możliwe ze nowa zasiłka bedzie spiewała "No Air" :) ??? Niby Karakorum przewiewne ... ale lepiej zapytać

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak się procek kręci bardziej zależy od tego jaką trafiłeś sztukę, od mobo i od pamięci, mniej od zasilacza.

Jeżeli masz zasilacz na górze obudowy to zasilacze z wentylatorem na spodzie mogą głupieć przy karakorum, ja tak miałem więc zmieniłem budę :wink:

Podaj konkretniej jakie masz podzespoły, prędzej Ci ktoś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E7200, Radka 4850, MSI P45 NEO2, 2x2 AData Extr Edition, HDD Samsung F1, ModeCom Fell III 500W + DVD :) ... no własnie z obudową kicha .... bo generalnie mam Cooler Mastera (modelu nie pamietam) ale ta zasilka nad Karakorum cos od poczatku mi nie pasowala... z tym ze ciezko znalezc inna obudowe ...

hmmm - czy zasilacz moze pracowac "do góry nogami" ??? ... moze jak go odwróce... wytne dziure w obudowie u góry ... czy to pomysl o którym lepiej nawet nie myslec ??? poza tym problem nie jest w temeperaturach ... tylko z zasiłce ... miernikiem sprawdzana - jak zmieniam napiecia w Biosie to czuly miernik nic nie wykazuje ... a potem szalenstwo tzn skoki ... wiec pomyslałem ze skoro zasiłka powinna być stabilna przy obciązeniu - wiec musi mieć wysoki poziom obciązenia... tylko pytanie ile ? 15 czy 25 ? jest jakaś minimalna liczba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ta zasilka nad Karakorum cos od poczatku mi nie pasowala... z tym ze ciezko znalezc inna obudowe ...

hmmm - czy zasilacz moze pracowac "do góry nogami" ??? ... moze jak go odwróce... wytne dziure w obudowie u góry ... czy to pomysl o którym lepiej nawet nie myslec ???

Z pracą do góry nogami raczej nie będzie problemu, ale... nie lepiej opylić tą budę co masz za parę zł. i kupić CM 590, 690 albo Antka 300 :?:

Zasilacz kup jakiegoś Chiefteca, Fortrona, Enermaxa... zależy ile masz kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi