raccoon Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Potrzebuje się dowiedzieć czy thermal pad będący na standardowym wyposażeniu radiatora wystarczy czy muszę pomyśleć paście Na początek podam mój config: Motherboard Obudowa CPU , gdzie domyślne wentylatorki zamieniono na SilenX IXP-76-18 120mm (Air Flow 90 CFM) Zasilacz Radiator na CPU który to ma nałożony już thermal pad (Dow Corning TC-5022). I teraz mam pytanie czy thermaltake wie co robi wsadzająć tam thermal pad ? Czy mogę go spokojnie przyłożyć na CPU? Od razu zaznaczę że nie planuję żadnego OC. Teoretycznie ten radiator jest do serwerów typy rack lub blade, choć myślę że ta obudowa powinna się sprawdzić całkiem dobrze. Spotkałem się także z opinią że pasty są dobre gdy ma się w zamiarach często pod radiator zaglądać, a thermal pads gdy config jest raczej stały. Chociaż lubię RPG to nie chcę żeby CPU wczuwał się w rolę smażonego jajka, więc chciałbym poznać wasza opinię. Czego dokładnie mogę się spodziewać, czy jest szansa na spalenie CPU czy raczej w najgorszym wypadku wyskoczy mi blue screen lub komp się wyłączy ? Z góry dziękuje za wszystkie pomocne komentarze. Edytowane 30 Grudnia 2008 przez raccoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...