Skocz do zawartości
Hofmonek

Zasilacz Do Gtx 280/285

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam w ciągu kilku najbliższych miesięcy kupić jakąś lepszą kartę graficzną. Spłynęło mi trochę gotówki i mam do dyspozycji ok 1600zł. Na oku mam Geforce GTX 280 lub Geforce GTX 285. Wszystko zależy od tego jak potoczą się sprawy związane z ich cenami.

Mam nadzieje że jak wyjdzie GTX 295 to cenki tych pójdą trochę w dół. Aktualnie mam Gainward Geforce 9600GT 512 DDR3 256 bit i zbytnio nie jestem z niej zadowolony. W Crysis'a w 1680x1050 z wygładzaniem x2 swobodnie sie nie pogra. <_<

A teraz konkrety.

Boję się trochę o zasilacz. Patrzyłem parę recenzji tych kart i w większości piszą że wymaga 600W :sad:

Mój zasilacz: Chieftec (GPS-550AB-A) 550W

Dokładniejsze dane:

http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,41922/

A to moja konfiguracja kompa.

Płyta główna: ASUS P5K Pro

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400

RAM: 4 x 1GB Kingston DDR2 800MHz CL5

Grafika: Gainward Geforce 9600GT 512 DDR3 256bit

Obudowa: CoolerMaster Elite 331 z dwoma wentylatorkami 120mm (jeden z niebieskimi diodami)

Dysk: Seagate Baracuda SATA2 1 TB, Seagate Baracuda SATA2 320GB i czasami podłączam na chwile Seagate Baracuda 20GB ATA (Traktuje jako przenośny)

Karta muzyczna: Creative X-fi ExtremeMusic GOLD

Karta sieciowa: integra ale muszę kupić drugą

Odtwarzacz: Pioneer DVD+/-RW DVR-215 SATA2

Myszka: Microsoft SideWinder X5 Gaming Mouse

Klawiatura: Zwykła A4tech

Dodatkowo: Czasami dżojstik, pendrive.

No to chyba wszystko co pobiera prąd z zasiłki.

To pierwszy komp, którego sam złożyłem i z tą kartą to trochę niewypał. Mam go już 10 miesięcy i tak w okolicach rocznicy planuje wymienić tą grafe.

I co myślicie?

Zasilacz da rade?

O overclockingu na pewno mogę zapomnieć :sad:

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi