Pitur Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Witam Moze ktos mi podpowie rozwiazanie takiego problemiku: czasami uzywam FreeBSD, do tej pory 4.7. Cos podkusilo mnie, aby je "odswiezyc" do ver. 5. Pomimo dokladnej konfiguracji (z notatek) nie udalo mi sie odnalezc "visual mode" (konfiguracja kernela), ktory byl w wersji 4.7 "automatyczny" - na pocztku instalacji. Teraz przy bootowaniu z plyty instalacja przechodzi od razu do menu glownego (partycjonowanie, update, konfigurcje, etc.). Przeczytalem wszystko o ver 5.0, co zmienia, ale o tym nie ma ani slowa. Na dodatek.. oszalala mi mysz (taka "marki mysz" - trzy klawisze) PS/2. Wszystko jest poprawnie kiedy ja konfiguruje, ale po wklepaniu "startx" - "szaleje", po byle dotknieciu rozwija przypadkowe menu, kursor skacze po calym ekranie.. Dodam, ze pod 4.7 nie mialem z tym samym sprzetem zadnych problemow. Czy jest mozliwe odinstalowanie tego "upgrade`u" bez formatu? (szkoda mi dziesiatek ustawien dla sprzetu i software`u..) Dziekuje Wam z gory za wszelkie sugestie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 1. Apropos visual mode: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1...tall-start.html Przeczytaj dokladnie, co sie zmienilo. 2. Apropos myszki, objawy sa typowe IMHO dla zle ustawionego protokolu, sprawdz plik konfiguracyjny i ustaw myszakowi protokol na "PS/2". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Witaj Dziekuje Ci. Polowiczny sukces (instaluje z CD, bez boot-dyskietek). W Konfigu kernela pomoglo mi to: "Either wait ten seconds, or press Enter. This will then launch the kernel configuration menu.". Do tej pory nie trzeba bylo uzywac Entera.. Ale mysz szaleje mi nadal. Skasowalem nawet plik ze stara konfigurcja. Utworzylem nowy "psaux0" - niestety :-(. Jeszcze sprobuje pousuwac dokladnie wszystkie zbedne mi moduly z "jajka". Moze to pomoze?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 http://www.computing.net/unix/wwwboard/forum/4608.html - zerknij. Poczytaj tez dokumentacje, poszukaj na guglach i tak dalej. Jak cos nie dziala, to najlepiej sie jest dowiedziec, jak to dziala i zrozumiec mechanizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Witaj Raz jeszcze Ci dziekuje. Dziala juz OK, ale.. z SysMouse (nie PS2!) przy konfiguracji z poziomu sysinstall. Przepraszam Cie za zwracanie glowy. Ale moze to przyda sie takze innym, ktorzy napotkaja na ten (troche dziwny) problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...