Miedzcu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Muszę zasięgnąć kolejnej porady od Was fachowcy :] Miałem dziś wielkie poruszenie- wujek który był zdecydowany na router Linksys WAG200-EU ostatecznie kazał mi anulować świeżo złożone w sklepie zamówienie. Czemu skoro to jeden z lepszych routerów w cenie? …bo zamarzyło mu się takie zamówienie by w całym domku jedno rodzinnym miał neta i jednocześnie mógł za pomocą telefonu wykonywać połączenia VoIP Więc wujek wymaga co najmniej (ma Internet z neostrady): -bezprzewodowego neta na terenie posesji (nie pogardzi zasięgiem na podwórku) -możliwość prowadzenia rozmów VoIP -całość ma być łatwa w konfiguracji -bezawaryjna (chodzi o to żeby całość wytrzymywało powiedzmy normalne użytkowanie w necie – rzadko kiedy będzie uruchamiane p2p – a dodatkowo było na lata) -rozmowa VoIP miała wyższy priorytet od połączenia internetowego (tzn. by komfort rozmowy w połączeniu VoIP nie spadał gdy ktoś będzie chciał poprzeglądać Internet) -by rozmowa VoIP mogła by być prowadzona bez włączonego komputera -stały numer VoIP ponieważ wujek rozważa zrezygnowanie z telefonu w TPSA (chce mieć możliwości by inni mogli do niego dzwonić) Co do tego czy to ma być bramka czy też telefon(bezprzewodowy/przewodowy) VoIP oraz router to ostatecznie wybierze wujek kiedy mi (a raczej mu pomożecie) Kiedy rozważy wszystkie plusy i minusy danego rozwiązania- więc jeśli to możliwe podawajcie różne możliwości konfiguracji spełniająca powyższe punkty w miarę niskiej cenie. pomożecie? :) P.S A jaką do tego sieć VoIP wybrać? Czy to już mniejszy problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...