kubolin Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) witam mam pytanie czy warto kupić LC POWER LC6600Gp bo mi wydaje mi się on najlepszym wyborem w cenie do 200zł. proszę was o opinie na temat zasilacza i ogólnie produktów tej marki. pozdrawiam Edytowane 31 Grudnia 2008 przez kubolin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Czemu Ci sie wydaje że to najlepszy wybór? Jakoś nie widzę żednej recenzji więc jak ocenicz czy się wogóle nadaje? Lepiej jakiś Acromax czy pentagram. Może cyferkowo będzie mniej ale wydajnościowo więcej bądź przynajmniej porównywalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 no właśnie dlatego założyłem ten temat żeby się dowiedzieć czy się nadaje. mam pytanie bo w sklepie oferowali mi 500w CHIEFTEC za troche ponad 190. czy on wystarczy mi do 2 radeonów 4850 i do phenoma 8750 2 nagrywarek i trzech dysków twardych. może polecicie mi jakiś inny zasilacz w cenie do ok 200 zł może być za troche więcej ale bez przesady pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 A czemu 500 W miało by nie starczyć do HD4850 w CF ?? C2QE 9650@3,8 Ghz + 2 x HD4870@OC ciągną w stresie max. coś koło 470-480 W , więc do ten szef do tych HD4850 powinien starczyć . Do 200 zł to może Pentagramy serii PF - 430 W lub 460 W albo serii CAV 500 W za 220 zł , wszystkie w esc.pl , będą cichsze od tego szefa . A zamiast tego X3 to bierz E5200 , jest tańszy ( w granicach 300 zł , zaś ten X3 to prawie 450 zł) i do tego ma dobre OC i jest wydajniejszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 kubolin, starczy. Tylko X3 i CF to nie najlepszy pomysł. Do CF jest potrzebny naprawdę mocny procesor. C2D to rzędu 3,4+GHz dopieru pozwoli wykorzystać wpełni moc. X3 musi być równie wysoko taktowany. Wg mnie lepiej sprzedaj 4850 i kup GTX260 216 lub 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Dodam tylko, że LC Power i Huntkey są produkowane przez tego samego producenta - Shenzhen Chi Yuan Industrial CO LTD :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 czyli ten CHIEFTEC starczy co do karty graficznej i procesora to jeszcze ich nie mam zastanawiam się jeszcze nad AMD PHENOM 9950 i radeonem 4870 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Najlepiej napisz co masz, ile chcesz wydać i na co chcesz wydać. Najlepiej będzie dla Ciebie a nam najłatwiej będzie pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) na razie mam athlon 64 nevcastle 3000@2700mhz 1.60v lub 2300mhz na 1.400v 3 gb ram asus k8n agp asus radeon 3650 725@891 500@662 2 nagrywarki dvd 2 dyski 2 fan 90mm 4 fan 80 no i zasilacz logic 350 wat (nie wiem jak to jeszcze działa) no i na koniec stycznia albo początek lutego planuje wymianę platformy na nowszą tak że chcę od razu kupić lepszy zasilacz żeby nie kupować drugi raz przy wymianie platformy kasy na razie mam do wydania ok 200 zł no maksymalnie ok 240 mam do was jeszcze 2 pytanie czy nie wiecie kto ma na sprzedaż kontener do suchego lodu i gdzie w okolicy zakopanego można kupić suchy lód pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2009 przez kubolin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Dodam tylko, że LC Power i Huntkey są produkowane przez tego samego producenta - Shenzhen Chi Yuan Industrial CO LTD :].A jakość ta sama? kubolin, szef 500W styknie. Jak coś mocniejszego to pentagram 500W i w jego kierunku bym się skłaniał. Co do przyszłej platformy to X3 zostaw w spokoju tak samo jak CF/SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 czyli pentagram jest lepszym wyborem niż CHIEFTEC pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 tak. Bierz Pentagrama CAV 500W . fajny zasilacz, cichy ,wysoka sprawność, wzorowo trzyma napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 OK POLEĆCIE MI JAKIŚ SKLEP INTERNETOWY ŻEBY BYŁO TANIO albo sklep w okolicach zakopanego żeby szło go kupić pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11607 jeszcze taniej http://www.agito.pl/zasilacze/pentagram-si...221.326299.html Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 czyli pentagram jest lepszym wyborem niż CHIEFTEC pozdrawiam Chieftec i Pentagram są na tych samych lub podobnych częściach. Bo oba zasilacze produkuje ten sam producent. Różnica i to spora jest natomiast po stronie głosności, Pentagram jest bardzo cichy, a chieftec trochę szumi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) a czym one się różnią bo Chieftec-a mogę mieć ze sklepu za ok 190 mam pytanie jak trzyma napięcia Chieftec bo pentagram wiem że trzyma dobrze pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2009 przez kubolin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zależy który Chieftec, z tego co się orientuję to jest chyba kilka modeli 500W. Oba zasilacz są dobre, różnica polega jednak na głośności, bo szef jest dosyć głośny a pentagram wręcz niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 sklep oferuje mi ten zasilacz http://sklepy.allegro.pl/item489114766_sal...box_gratis.html i właśnie nie wiem czy kupić na miejscu czy zamówić z sklepu internetowego pentagrama pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Człowieku ty się dalej zastanawiasz jak każdy ci mówi że pentagram jest cichszy niż ten chieftec . Za 223 zł masz już Pentagrama 500 W serii CAV w esc.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) ok wezmę tego pentagram-a w sobote poszukam go w sklepach w zakopanym a jak nie będzie to zamówię w jakimś sklepie internetowym tak że jak by co to do soboty macie czas aby polecić mi jeszcze coś innego pozdrawiam aha mam jeszcze prośbę polećcie mi jeszcze model do ok 290 zł Edytowane 2 Stycznia 2009 przez kubolin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...