B4zyl Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Problem zauważyłem parę dni temu, kiedy to chciałem sobie wrócić do CS 1.6 i "poszczelać". Mianowicie grę zawsze uruchamiałem w rozdzielczości 800x600, jednak tym razem gra uruchomiła się w zminimalizowanym oknie i nie dało się za nic zmaksymalizować. Ja później się okazało, w ogóle w sterownikach karty graficznej nie odświeżania, a do tego w dxdiagu wywala błąd przy testach modułów : Direct3D "Wystąpił błąd w kroku 39 (ustaw tryb SetDisplayMode na 640x480x16): HRESULT = 0x80004001 (Nie zaimplementowano). Odinstalowałem sterowniki, przeczyściłem DriverCleanerem w trybie awaryjnym, zainstalowałem najnowsze Cat 8.12 (karta Palit 4870 Sonic) i problem zniknął, niestety po kilkunastu godzinach problem wrócił :| (komputer nie był nawet restartowany ani wyłączany) nie instalowałem żadnych nowych programów, gier etc. Aktualizowałem DirectX 9. W internecie nic nie znalazłem ciekawego na ten temat, jedyny sposób na szybką naprawę tego problemu, jest chkdsk /r przy ponownym uruchomieniu kompa. Niestety problem po jakimś czasie sam z siebie wraca i nie wiem co jest tego przyczyną? Podejrzewam jakąś aplikacje, tylko nie mam pomysłu co to może być. System operacyjny to Windows XP 32 bit ze wszystkimi łatkami. HD Tune przeszedł bez żadnego błędu. Później przełożę RAM. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez B4zyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 A ja podejrzewam, że coś z dyskiem jest nie tak lub pamięciami i pliki (sterowniki) DirectX się "wysypują". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Odświeżam temat, bo rozwiązania nie znalazłem. Dysk sprawdzony HD Tune (bez błędu), przekładałem RAM w różne sloty, sprawdziłem MEMtestem i też bezbłędnie, mimo to problem dalej występuje. Czasem mu się odwidzi i po jakimś czasie wszystko wraca do normy, żeby po następnej chwili błąd się wznawiał. Już wyczerpuje się moja cierpliwość, ale formatowania dysku chcę uniknąć... Dzisiaj rozdzielczość sama się skopała podczas grania w cs'a. Parokrotnie minimalizowałem grę, aż za którymś razem już nie chciała się zmaksymalizować tylko została w małym okienku i oczywiście dxdiag już zaczął sypać błędami przy rozdzielczości innej niż 1280x1024... Dobra, problem chyba rozwiązany. Winowajcą okazała się gra, którą minimalizowałem po przez alt+enter i tak grałem za każdym razem przez długi czas. Coś chyba wtedy się kaszaniło i system wymagał restartu żeby ponownie każda rozdzielczość wróciła do normy. temat do zamknięcia. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez B4zyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...