Jacek Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) witam, Program (w wersji 11) skanuje sobie partycje systemowa, lecz przy skanowaniu 'SPACE' po raz drugi zatrzymuje mi sie (tym razem ) na pliku z baza kasperskiego. Dysk nie pracuje...wystepuje jedynie pelne obciazenie procesora. Przy informacji o sciezce jest remaining time, ktory odlicza od np 30 minut do nawet 50.... Wiem, ze ten bardo dobry program bywa powolny, ale chyba nie az tak? Prosze o pomoc ;) Dodam, ze przy poprzedniej probie defragmenctacji zatrzymal sie na jakims .dll w windowskie.. Nie bardzo chce raz po raz uruchamiac defragmentacje, bo wydaje mi sie on robic ja co rusz od nowa :/ Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Uruchom defragmentację w trybie awaryjnym, gdzie programy i sterowniki nie są aktywne. W razie potrzeby wyłącz antywirusa. Przeskanuj dysk Scandiskiem w poszukiwaniu błędów. Polecam AusLogics Disk Defrag. Szybki i bezproblemowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pewni Kaspersky myśli że to wirus :P Zrób jak kolega radzi, ja się jeszcze z takim problemem nie spotkałem, ale zawsze robię defragmentację według struktury katalogów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Przed defragmentacja mialem wylaczonego kasperskiego i inne wedlug mnie inne zbedne programy. Polaczenie sieciowe - off.. Tym razem zatrzymal sie na strukturze w katalogu systemowym, ktorego nazwa zaczynala sie od "$", jakies ukryte dane na partycji.. I nic nie idzie zrobic jak tylko wlaczyc ponownie defragmentacje. Uruchomilem w trybie awaryjnym, ale nie idzie wlaczyc OO, bo nie jest mozliwe uruchomienie jej uslugi... Sprobuje teraz uruchomic defragmentacje przed startem systemu, moze jak pomieli w 'dosie' to w windzie bedzie juz gladko. Kiedys mialem ten program i rowniez nie spotkalem sie z takim problemem. ULLISSES: Program sie przydal, wlsne w trybie awaryjnym.. choc jego szybkosc dzialania, jest podejrzana ;) Mig mig i juz zrobil co mial zrobic ;) Dzieki Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Program działa szybciej, bo nie przenosi plików, lecz jedynie łączy. Dobrze po jego działaniu włączyć systemowa defragmentację, która przeniesie (przynajmniej częściowo) pliki na początek dysku. Aby sprawdzić działanie programu AusLogic wystarczy sobie podglądnąć dysk w systemowej defragmentacji (przycisk [Analizuj]) przed i po użyciu programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...