Skocz do zawartości
gugus

Palit 9600gt - Chlodzenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam karte palit 9600gt (no-sonic) potrzebuje taniego chlodzenia na ta karte, nie musi byc "szczegolnie" ciche, chodzi o wydajnosc i cene. MYslalem nad silencerem 5, widzialem dosc dawno art. o zamontowaniu go na 8800gt, aloe nie wiem czy jest z 96gt kompatybilny. Z gory thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam karte palit 9600gt (no-sonic) potrzebuje taniego chlodzenia na ta karte, nie musi byc "szczegolnie" ciche, chodzi o wydajnosc i cene. MYslalem nad silencerem 5, widzialem dosc dawno art. o zamontowaniu go na 8800gt, aloe nie wiem czy jest z 96gt kompatybilny. Z gory thx za pomoc.

Accelero S2 będzie chyba najlepszym rozwiązaniem, do tego jakiś wentylator 120mm, np.: Revoltec, puszczony na 5v i masz ciche i wydajne chłodzenie. Cena to ok 50zł za Accelero, a wentylator jakieś 15-20zł. Myślę że nic tańszego nie będzie tak wydajne i ciche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy kasa wlozona w karte da jakies odzwierciedlenie w wydajnosci po oc? nie chce wydawac bezsensowanie kasy, moze lepiej zaczac odkladac na nowa karte...

Potrzebujesz wróżki, a nie forum purepc :). Wszystko zależy od egzemplarza! Jedna podkręci się dobrze, a druga w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi