Lysyn Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Oto moja obudowa Antec Twelve Hundred. Chce załozyc WC na I7 920. Bloczek jak narazie na sam procek. Oto wnetrze obudowy: karty 260_216 w SLI, 3 dyski twarde. Ma ktos koncepcje jak to zmiescic? Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Bardzo duży bajzel z kablami od zasilacza... Na pewno da się ułożyć je lepiej. Pompkę dabym na dno, jeśli uporządkowanie kabli coś da. Jeśli nie, to pompkę można postawić na rezerwuarze zatokowym 5,25', bo innego reza nie wiem jak tam upchnąć. Pozostaje chłodnica. Pod sufitem masz grill i miejsce na chłodnice 1x120, lub można ja dać na tylnej ściance. Sporo zależy od tego jakich części użyjesz, jakiej pompy etc. Ja tak to widzę, poczekaj na pomysły bardziej doświadczonych osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 chłodnica z tyłu budy poza nią, pompka w zatoczce 5,25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Ciezko jest te kable od grafik do SLI gdzies zmiescic. One sa grube i nie ma gdzie ich wsadzic. A jest ich 4 az. Wiem ze bloczek ma byc GTZ. Zapinki od Maniakalnego. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Zobacz moje WC Rev 2.0 ta sama buda, może cos pomoże. Ten sam problem z zasilaczem, pełno grubych kabli i jeszcze nie odpinane ;P Ogolnie jest jeden problem z ta buda, jest troche malo miejsca miedzy mobo a miejscami na dyski, dvd itd. Wez rez zatokowy :) Polecam też obejżeć filmiki tego kolesia: 1. Mocowanie chłodnicy: http://www.youtube.com/watch?v=mNagN1PQw-4 2. to co wyżej tylko ze tu gotowe i wodowanie http://www.youtube.com/watch?v=GZ3XAOW89Lg Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Hornblower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) 1x 2x12cm na tył np. Feser 1x 2x12cm na przód np. Feser Na dół DDC z top-rez XSPC HDD i reszta na górę, a jeden ODD robi wypad Co do zasiłki - cóż ... to Tagan <_< normalne, że ma kable holownicze :blink: ciężko to schować, możesz chłodnicę na przodzie podnieść o jeden slot, kable schować w zatoce na dole nawet w obecnym ustawieniu podniósłbym dyski wyżej a kable pospinał i pochował w ostateczności rozważ wymianę na BQ DP lub coś mającego bardziej "ludzkie" kable :rolleyes: Ewentualne prowadzenie węży: pompa-tylna chłodnica(króćcami do dołu)-dolny gpu-górny-gpu-nb-cpu-przednia chłodnica(króćcami do góry)-rez zależy ile będziesz wodował na początku Edytowane 31 Grudnia 2008 przez ajeto75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 e tam nie ma nad czym płakać ...chłodnica na dach / tył mcres i laing gdzieś w zatoce tagan i klocki nad nim nie mają znaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Albo kupic inną bude i wymienić zasilacz na taki bez kompleksów:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Eee tam. Trzeba się cieszyć z tego co się ma i trochę pomyśleć, a nie tak na łatwiznę iść :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 chłodnica z tyłu budy poza nią, pompka w zatoczce 5,25wybacz, ale montowanie chlodnicy za obudowa, majac Antka 1k2 to doslownie przesada i marnowanie miejsca. pomyslow na rozmieszczenie jej w srodku jest duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 3 dyski skutecznie te pomysły zmniejszają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 3 dyski skutecznie te pomysły zmniejszająjeden z forumowiczow bardzo ladnie sobie z tym problemem poradzil, wiec ja tu nie widze zadnych utrudnien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) A nie moge zrobic sobie WC na zewnatrz? Tzn skrzyneczka z calym WC za biurkiem a do kompa tylko 2 weże i zasilanie? Akurat mam taka możliwosc. Nikt nie praktykował takiego rozwiązania? Jak sie kupuje WC Zalmana to jest zrobione na podobnej zasadzie. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja praktykowałem :P chcesz mam nawet taka skrzynkę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja bym zrobił to tak: 2 chłodnice 240 - jedna na podłodze, druga od frontu. pompa z xspc-reztop na chłodnicy tej, która jest na podłodze przymocowana do jakiegoś grilla. tylko pytanie czy ta chłodnica co wedlłóg mnie ma leżeć na podłodze sie zmieści. Antec 1200 to duża obudowa, ale imo nie jest najlepszym wyborem do WC .. Cieżko tam wcisnąć chłodnice 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 troche powycinac i 360-tka pieknie weszla by na dachu:} sam mam taki plan w mojej budzie anteca three hundred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 troche powycinac i 360-tka pieknie weszla by na dachu:} sam mam taki plan w mojej budzie anteca three hundred W sumie to się zmieści, ale niezko zrobic jakis normalny nawiew z 3 wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 hmm ja planowalem troche pociac;} wentylatory dac od dolu zeby dmuchaly do gory, w gorze pare otworow a zeby to ladnie wygladalo jakis duzy grill zeby zaslonil wszystko:) i tak by to bylo;) Bede tak robic jakos pod koniec stycznia albo moze wczesniej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) No bez przesady w takiej budzie nie upchnąć wszystkiego w środku, ja bym dał na tylne wentyle 2x120mm + 3x120mm na przód, a z dyskami jakoś można sobie poradzić... Fakt, że trzeba by trochę pociąć i zmodyfikować parę rzeczy, ale imho o to w składaniu WC chodzi... Edytowane 2 Stycznia 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 To jak obudowa jest najlepsza do WC? Moze zamienie i wtedy nie bedzie problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Antec 1200 jest bardzo dobrą budą do wc wszystko zależy od wyobraźni ale jeżeli autor jej nie posiada to proponuje zakup MM Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ja proponuję przejrzeć tematy w galerii, a potem popatrzeć sobie na swoją budę i starać się coś wymyśleć/zwizualizować sobie co i jak i co chce się osiągnąć :) Jeśli wtedy nic nie przyjdzie Ci do głowy to może lepiej dać sobie spokój z WC.... Jeśli już będziesz miał pomysł to pozostaje zakupić klocki i wtedy postarać się poskładać wszystko do kupy... My tu za dużo nie pomożemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 No bez przesady w takiej budzie nie upchnąć wszystkiego w środku, ja bym dał na tylne wentyle 2x120mm + 3x120mm na przód, a z dyskami jakoś można sobie poradzić... Fakt, że trzeba by trochę pociąć i zmodyfikować parę rzeczy, ale imho o to w składaniu WC chodzi... Najlepsza wypowiedz w temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Ja tak ułożyłem 2 chłodnice i 4 dyski u siebie w antku; Dwie chłodnice, NexXxoS Xtreme II i NexXxoS Xtreme III; Otwory w mniejszej idelanie spasowały z otworami tylnych wentyli; Ale dziurki były minimalnie za duże dla śrubek orginalnie dołączonych do chłodnic, trzeba było dać jakieś podkładki; Z przodu nie było już tak dobrze, otwory pokrywały się już tylko z jednym "modułm wentylatora". ale wystarczyło to do sztywnego umocowania chłodnicy z przodu obudowy; Pompka jest przykręcona do obudowy, otwory w topie Alphacoola mniej więcej podpasowały do otworów w obudowie; Bardzo przyjemnie składało się WC w tej obudowie. Szkoda że wentylatory nie są cichsze, przy maksymalnym skręceniu kręca się niby 1200obr./min. (wg. producenta), przy tym są słyszalne a niestety chłodzenie mnie rozczarowało. Pierowtnie miał to być układ z trójnikiem, ale przy wężach 11 i pompce DDC woda za szybko pędziła i po rozproszeniu w bloku na GPU, bąbelki z trudem ulatywały wężem odpowietrzającym. Ale z rezerwuarem przynajmniej widzę jaki jest poziom wody i pofalowanie lustra płynu informuje mnie że pompka działa :). Mam nadzieję, że troszeczkę pomogłem. Pozdrawiam Edytowane 2 Stycznia 2009 przez jesus79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Wydaje mi się, że tą twoją chłodnicę 2x120 można by było lepiej zamontować. Na ostatnim zdjęciu widać ze plastikowe wentyle nie do końca radzą sobie z ciężarem chłodnicy. IMO dużo lepiej by było przykręcić żelastwo do żelastwa, a wentylatory tak aby dmuchały na chłodnicę. No chyba, że inaczej nie da rady. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Xarlith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 gdybym mial taka bude i troche miejsca z tylu dlugo bym sie nie zastanawial. Wstawil bym na tyl fesera 480 przez dystanse wyciete ze 4 starych wiatrakow 120mm, czyli dalo by to po 50mm odstepu od obudowy, do tego na druga strone chlodnicy 4 wentylatorki juz normalniejsze, coby przy okazji zaslanialy i zapobiegaly uszkodzeniu finow przez na przyklad dopchniecie chlodnicy. Ja mam na tyle chiefa BA BlackIce GTX 480 i jest ok, fakt musi odstawac troche od sciany i jest zamontowana na dystansach kolo 80mm (latwo kupic takie sruby M4, a ze akurat takie gwinty ma BI bylo to dosc proste rozwiazanie) Gdyby jeszcze bylo malo, powiedzmy kusil by mnie dual loop dal bym jeszcze wstawil 2x120 w przod, ewentualnie w dach 3x120 (ja mam w dachu BA TC PA120.3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) do autora tematu ... jeżeli nie potrafisz wsadzić klopa do takiej obudowy - jaką posiadasz - to zostaje tylko jedno rozwiązanie - MM Edytowane 3 Stycznia 2009 przez ajeto75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) do autora tematu ... jeżeli nie potrafisz wsadzić klopa do takiej obudowy - jaką posiadasz - to zostaje tylko jedno rozwiązanie - MM Buda MM niestety za duza. Nie zmiesci mi sie w biurku. Pomysle jeszcze nad rozmieszczeniem tego wc w srodku. Zobacze co i jak a moze jednak zamontuje wc w sprzynce na zewnatrz. Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Buda MM niestety za duza. Nie zmiesci mi sie w biurku. Pomysle jeszcze nad rozmieszczeniem tego wc w srodku. Zobacze co i jak a moze jednak zamontuje wc w sprzynce na zewnatrz. MM ma w ofercie również tower do których wszystko zmieścisz łącznie z 2x 3x12cm TC lub Feser <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) tylko jedno..co do zasilacza..jak uważasz go za głośny-wymień wentylator Edytowane 3 Stycznia 2009 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...