ravi8 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Miesiąc temu skompletowałem części do nowego komputera. Po podłączeniu wszystkiego okazało się, że bios nie chciał się uruchomić. Dysk i napędy startowały, świeciły się diody i działał wentylator od procesora. Na monitorze ciemno. Myślałem , że to zasilacz ale wymiana nic nie zmieniła więc wróciłem do starego. Rownież próbowałem resetu biosa, wyjęcia baterii ale nic.. W końcu oddałem komputer do serwisu sklepowego, gdzie jakoś go naprawili i stwierdzili też, że procesor jest ok. Komputer chdził świetnie do czasu gdy... Postanowiłem wymienić zasilacz na nowy bo stary hiper 350W już nie dawał rady. Kupiłem feela III 400W zamontowałem i .. znowu to samo, komputer nie startuje. Nawet, gdy podłączę hipera rownież nie działa.. Co może być nie tak? Moja konfiguracja: Asrock ALiveNF6P-VSTA AMD Athlon x2 4200 1GB GoodRAM 800Mhz zintegrowana grafika Dysk sata 160GB, DVD i CD Edytowane 1 Stycznia 2009 przez ravi8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 A podłączyłeś wtyczkę 4PIN 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravi8 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Tak podłączyłem 20 + 4 i osobną 4 pin koło procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip955 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Mi się wydaję że coś nie tak z zasiłką. Możesz pożyczyć od kumpla firmowy? I powiedz czy wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...