Skocz do zawartości
djmusik

Problem Z Procesorem ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam otoz mam problem posiadam procesor athlon x2 64 4400+ i plyte glowna m2n sli deluxe . otoz moj problem jest taki iz wogule komputer niechce wstac. wlaczam go swieca sie diody a monitor ciemny. nawet piszczka od procesora nie piszczy tak jakby procesor sie uwalil. otoz wyciagam procesor i na pierwsze oko nic. przypatruje sie jednak lepiej i widze ze brak jednej nozki procesora najprawdopodobnie zlamala sie i zostala w podstawce . tylko dlaczego ? skoro komputer stal sobie od zeszlego roku i niebyl bity kopany itp .. dbam o sprzet i jestem w szoku dlaczego to sie stalo ?? poniewaz posiadam procek i plyte na gwarancji zastanawiam sie czy wyruszyc z tym do servisu czy kombinowac samemu ? boje sie oto ze w serwisie moga powiedziec ze to z mojej winy a bol wlasnie w tym ze nie.. pomoze mi ktos ? da jakas dobra rade??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam otoz mam problem posiadam procesor athlon x2 64 4400+ i plyte glowna m2n sli deluxe . otoz moj problem jest taki iz wogule komputer niechce wstac. wlaczam go swieca sie diody a monitor ciemny. nawet piszczka od procesora nie piszczy tak jakby procesor sie uwalil. otoz wyciagam procesor i na pierwsze oko nic. przypatruje sie jednak lepiej i widze ze brak jednej nozki procesora najprawdopodobnie zlamala sie i zostala w podstawce . tylko dlaczego ? skoro komputer stal sobie od zeszlego roku i niebyl bity kopany itp .. dbam o sprzet i jestem w szoku dlaczego to sie stalo ?? poniewaz posiadam procek i plyte na gwarancji zastanawiam sie czy wyruszyc z tym do servisu czy kombinowac samemu ? boje sie oto ze w serwisie moga powiedziec ze to z mojej winy a bol wlasnie w tym ze nie.. pomoze mi ktos ? da jakas dobra rade??

Nie wierzę aby odpadła nóżka od proca.

Podłącz inną zasiłkę i zobacz co będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam otoz mam problem posiadam procesor athlon x2 64 4400+ i plyte glowna m2n sli deluxe . otoz moj problem jest taki iz wogule komputer niechce wstac.

Podajesz za mało szczegółów. Wcześniej działał i nagle przestał? Co to znaczy, że komputer stał sobie od zeszłego roku?

przypatruje sie jednak lepiej i widze ze brak jednej nozki procesora najprawdopodobnie zlamala sie i zostala w podstawce .

Też nie wierzę, żeby się złamała, chyba, że sam wyłamałeś chociaż trudno to sobie wyobrazić.

Jak masz gwarancję to lepiej oddaj do serwisu ale wcześniej możesz wykonać prostą diagnostykę np. to co poradził Miodnyj a przede wszystkim to >>>>>> CLEAR CMOS.

Jeśli rzeczywiście odpadła, to sprawa jest prosta - wymień procesor. Co innego możesz zrobić?

Edytowane przez piotrlaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak podzespoly maja gwarancje skladalem sam ale wszystko ma gwarancje . pisalem ze od zeszlego roku dzialal bez zadnego problemu. ostatnio odsiadlem od laptopa i usiadlem do stacjonarki i juz byl problem z jej wlaczeniem. chyba raczej tak zrobie goniac znim do serwisu. a powiedzcie mi jedno co to jest ten clear cmos ???? . moge zrobic zdjatko procka i pokazac gdzie jest wylamana ta nozka . sam nic niegrzebalem dlatego jestem w szoku ze nozka sie ulamala.. a najlepsze jest to ze widac ze ta nozka zostala w gniezdzie procesora i nieda sie jej wyciagnac... sprubowalbym ja wyciagnac i wlozyc inny proc ale niewiem jak ??????? boje sie ze ten plastik od gniazda moze sie polamac a wtedy to juz bedzie kicha....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi