Gość Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam Posiadam zasilacz Tagan TG380-U01 i zastanawia mnie jedna rzecz , czemu on tak sie grzeje. Czy w nim regulacja obrotów wiatraczka dostosowuje sie tylko do obciazenia a nie temperatury w srodku? Posiadam amd64x2 5000 + radeon 3650 + jeden dysk twardy + nagrywarka i karta tv.Obroty sa naprawde niskie a wychodzace powietrze cieple , obudowa zasilacza tez sie nagrzewa niezle. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 one tak maja, ponoc nawet jak jest podlaczony do pradu a komp wylaczony to tez sie grzeje. Ale tego juz nie sprawdze bo mi sie spalil ;] i to jak byl wylaczony komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 one tak maja, ponoc nawet jak jest podlaczony do pradu a komp wylaczony to tez sie grzeje. Ale tego juz nie sprawdze bo mi sie spalil ;] i to jak byl wylaczony komp. Chyba nadaja sie tylko do zestawow z zintegrowaną kartą graficzną , bo jak wyjolem karte i pracowal na zintegrowanej to byl zimny.Pewnie ma duze radiatory i dlatego male obroty wiatraczka.Zmienie pozniej na enermaxa pewnie nie bedzie glosniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mam takiego tagana i jest zimny, po godzinie grania jest zaledwie letni. Myśle że mój pc zużywa troche więcej prądu(e2180@3.0 1.21v 9600gso 3 dyski) więc dziwne że u ciebie jest ciepły ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mam takiego tagana i jest zimny, po godzinie grania jest zaledwie letni. Myśle że mój pc zużywa troche więcej prądu(e2180@3.0 1.21v 9600gso 3 dyski) więc dziwne że u ciebie jest ciepły ^^ Moze ma uszkodzoną regulacje obrotów wiatraczka?Bo wyglada tak ze mają stałą prędkość nawet jak gram z godzine. Moze wymienic wiatraczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Może się zakurzył w środku? Wnętrze tej zasiłki jest dość ciasne, jakieś paprochy mogą blokować drogę powietrzu i z tąd ta temperatura. BTW nigdy nie zauważyłem żeby prędkość wentylatorów się u mnie zmieniała. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez papillon86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzio bak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 one tak maja, ponoc nawet jak jest podlaczony do pradu a komp wylaczony to tez sie grzeje.zapewne grzeje się transformator thomaz, może masz za ciepło w obudowie (komputera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Mam taki sam zasilator przy konfigu: pentium d 820, 2x512 ram 533mhz, 7300gt, asus p5vd2-x. Podczas spoczynku czuc ciepłe delikatnie wylatujące powietrze, a podczas benchmarkow, czy gier jest troszke mocniejszy i cieplejszy powiew. IMHO wiatraki mają tak chodzić, aby był cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Czy ten tagan ma stabilne napiecia ?. Jasne, ze ma....to sie nazywa stabilnosc. Bardzo podobnie robi denon. Bez obciazenia jest wymuszone obciazenie, zeby przy wypasie nie bylo az takich duzych wachan napiec. Cos za cos. Tagan to wysoka polka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...