Skocz do zawartości
Kacperr10

Komputer Do ~700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

składam komputer, który na tę chwilę zawiera:

8600GT palit sonic+

Modecom mc350

Potrzebuję jeszcze mobo, proca i ramówek. Wszystko ma być jak najtańsze, właściciel komputera nie będize nic podkręcał, więc ramki 667 mnie interesują ,mobo jakaś tania.

O procu myślałem E2140, jenak od około roku jestem troche w tyle jeśli chodzi o nowinki techniczne. Może polecilibyścię jakąś alternatywę do tego z tych nowych Intelów?

Mobo jak mówiłem ma być jak najtańsza, "standardowa" - pare portów USB, obsługa 2gb ramu, PCI-E złącze, jakas dzwiekowka w miare przyzwoita integra (bo na oddzielną nie ma kasy).

No i jeszcze ram - 2x1gb 667mhz mnie interesują jak najtańsze - poradzicie coś? :]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item518807499_gigabyte_e...b_kingston.html

Co myślicie o takim zestawie? W sumie propozycja skierowana chyba idealnie dla mnie :]

ew to:

http://allegro.pl/item513597414_gigabyte_g...b_kingston.html - z tansza mobo

GIGABYTE GA-EP31-DS3L - warto brać ta mobo? Jak mowie, płyta w przypadku tego komputera ma jedynie nie przeszkadzać i się nie psuć :] wydajnościowo w mobo różnic wielkich i tak sie nie odczuwa,a kwestia O/C i bajerków tez potrzebna nie jest.

Plus kolejny to to, ze z Lublina jest sprzedający, więc na miejscu mógłbym zakupić sobie.

Edytowane przez Kacperr10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferty z allegro sobie odpuść. E2200 jest w cenie wydajniejszego E5200, poza tym E5200 jest wykonany w 45nm więc i temperatury/pobór prądu/możliwości OC sporo większe.

ylko E5200.

Ram weź 2x2GB znajdziesz już naprawde tanio. Jeśli uznasz że za dużo/drogo to 2GB ale w 1 kości.

Płyta to już może być G31M-S2L od Gigabyte. W cenie ok 180zł powinieneś ją dostać. Alternatywą lepsza EP31-DS3L.

Razem zmieścisz się w 640zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi