Kacperr10 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam, składam komputer, który na tę chwilę zawiera: 8600GT palit sonic+ Modecom mc350 Potrzebuję jeszcze mobo, proca i ramówek. Wszystko ma być jak najtańsze, właściciel komputera nie będize nic podkręcał, więc ramki 667 mnie interesują ,mobo jakaś tania. O procu myślałem E2140, jenak od około roku jestem troche w tyle jeśli chodzi o nowinki techniczne. Może polecilibyścię jakąś alternatywę do tego z tych nowych Intelów? Mobo jak mówiłem ma być jak najtańsza, "standardowa" - pare portów USB, obsługa 2gb ramu, PCI-E złącze, jakas dzwiekowka w miare przyzwoita integra (bo na oddzielną nie ma kasy). No i jeszcze ram - 2x1gb 667mhz mnie interesują jak najtańsze - poradzicie coś? :] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Do tej kwoty to można kupić E5200 ( ~ 300 zł ) + Gigabyte EP31-DS3L ( 200-230 zł ) / Asus P5Q-L Pro ( ~ 300 zł ) + 2 GB Goodram/Kingston w jednej kości ( 60-90 zł ) . W sumie najlepiej E5200+P5QL Pro + 2 GB DDR2 800mhz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperr10 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item518807499_gigabyte_e...b_kingston.html Co myślicie o takim zestawie? W sumie propozycja skierowana chyba idealnie dla mnie :] ew to: http://allegro.pl/item513597414_gigabyte_g...b_kingston.html - z tansza mobo GIGABYTE GA-EP31-DS3L - warto brać ta mobo? Jak mowie, płyta w przypadku tego komputera ma jedynie nie przeszkadzać i się nie psuć :] wydajnościowo w mobo różnic wielkich i tak sie nie odczuwa,a kwestia O/C i bajerków tez potrzebna nie jest. Plus kolejny to to, ze z Lublina jest sprzedający, więc na miejscu mógłbym zakupić sobie. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Kacperr10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Oferty z allegro sobie odpuść. E2200 jest w cenie wydajniejszego E5200, poza tym E5200 jest wykonany w 45nm więc i temperatury/pobór prądu/możliwości OC sporo większe. ylko E5200. Ram weź 2x2GB znajdziesz już naprawde tanio. Jeśli uznasz że za dużo/drogo to 2GB ale w 1 kości. Płyta to już może być G31M-S2L od Gigabyte. W cenie ok 180zł powinieneś ją dostać. Alternatywą lepsza EP31-DS3L. Razem zmieścisz się w 640zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...