Burdoror Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam prosbe o podpowiedzi, czy jest mozliwosc sprawdzenia, ile "W" pobiera moja obecna konfiuracja? Mam zamiar podniesc napecie na karcie, ale po ostatnich testach i walce z niestabilnoscia chcialbym sprwadzic, czy moja zasilka ma wystarczajaca ilosc mocy. Miernik posiadam, tylko nie bardzo wiem, na jakie zakresy mam go ustawic i gdzie mierzyc? Z gory dziekuje za pomoc. Ps. Do tej calej konfiguracji dochodza jeszcze wentylatory w obudowie, na cpu i gpu (dwa ostatnie sa zawarte w podpisie): 6 x 12cm 2 x 9cm Z gory dziekuje za wskazowki. Szczerze mowiac nie wiem, czy jest sens kupowania nowego, mocniejszego zasilacza. Na stronie Be Quiet pobawilem sie kalkulatorem :) I kalkulator zarekomendowal mi 450W. Problem tylko w tym, ze ten kalkulator nie bierze pod uwage OC! W przypadku, gdybym chcial dodac 1 dysk -rekomandacja rosnie o 100W :) Powoli zaczyman sie obawiac, czy te moje 450 nie jest zbyt "cienkie". Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Zasilacz ma 396W na lini 12V więc napewno nie jest za słaby. Jeśli nie posiadasz "gniazdkowego" watomierza, to lepiej nie bierz się za pomiary pobotu "W" przez komputer. NJie wiem co dokładnie chcesz mierzyć, Ty też tego nie wiesz - w temacie piszesz o sprawdzaniu napięć, w treści postu "ile "W" pobiera moja obecna konfiuracja". Zasilacz napewno styka, chyba że jest uszkodzony. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzio bak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) ...na świecie jest więcej kalkulatorów google ---> kalkulator mocy ---> klyk i sprawdzamy ;] odnośnie tych napięć, ja Ci nie powiem, gdzie masz te punkty pomiarowe, to zależy od rozłożenia elementów na pcb. a jeśli masz kasę, to: http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/484493/mi...+watomierz.html powinno Ci wskazać, ile Twój sprzęt pobiera w danej chwili edit: no tak, pisałem ten post chyba 15 minut :D Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Dzio bak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...