CavV6 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, że Vista nie znajduje jakichś sterowników. Problem w karcie graficznej, VIA UniChrome Pro IGP. Na stronie VIA brak sterów do tego modelu. Udało mi się znaleźć i zainstalować dedykowane pod Server2k3 i XP. Działają, jednak grafika się momentami przycina w samym Windowsie, kursorze i od czasu do czasu, głównie przy zamykaniu / wylogowywaniu blue screeny. Laptop do low-endowy Aristo smart350. System jak w temacie, Vista z SP1. Proszę o radę, ewentualne linki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Prawdopodobnie takowe stery nie istnieję w ogóle i tyle. Zainstaluj XP-eka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Prawdopodobnie takowe stery nie istnieję w ogóle i tyle. Zainstaluj XP-eka. Niestety nie mam możliwości, laptop rodziców za on zakupili oryginalną Vistę OEMową. Vista Upgrade Advisor nie wykrył błędów. Stąd instalacja. Skoro laptop jest nowy, chipset też nie najstarszy, to jak może nie być sterów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Próbowałeś tych http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...mp;SubCatID=185 ? lub stąd ftp://ftp.aristo.pl/sterowniki_referencyj...20Driver/Vista/ lub http://driverscollection.com/?file_cid=396...e7ae4d802570de8 Edytowane 5 Stycznia 2009 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Po kiego dajesz linki do chrome 9 jak to calkiem inny układ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...