Skocz do zawartości
ha7ak

Point Of View

Rekomendowane odpowiedzi

witam

planuje modernizacje kompa i między innymi chciałbym wymienic grafę. prawie zdecydowany jestem na jakiegoś 9800gtx+ i znalazłem takowego :

http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj

wszystko ładnie i pięknie , super chłodzenie , ale ta firma jest mi nieznana . czy miał ktos stycznośc z produktami tej marki ?? jak jest z wykonaniem , trwałością i z serwisem ( odpukac :P)??

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh , do sprzedania mam Asusa 9800GTX+ Dark Knight taniej niz to , a mimo wszystko ludzie co chwile pytaja o drozsze i niewiele lepsze , albo slabsze sprzety :|

Ten POV na pewno nie bedzie cichy , 2 wentyle,

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie jak założy się jedna ale 120 :P

ten sam model z normalnym chłodzeniem kosztuje 606 zł a z tym chłodzeniem AC 640 zł. więc za 34 zł dostajemy niezłe chłodzenie od Arctic Coolinga. dlatego zwróciłem uwage na ta kartę ( wiem że są tańsze) bo chce mieć 9800gtx+ i zmienic na własnie chłodzenie AC , więc po co tracić gwarancję za zmianę chłodzenia skoro można w zestawie takie dostać?? mam troche racji ??

stąd moje pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no okazja niezła ( szkoda że juz nieaktualne )

ale 40 złoty za nówke to chyba nie jest dużo wiecej.

no ale oftopuję od własnego pytania

chciałem tylko wiedzieć czy POV to jest firma której można zaufać.

wcześniej zastanawiałem się nad 4850, ale doszegłem do wniosku że chyba wole NV bo z tego co czytałem to wydajnośc podobna, ale NV ma nizszy proces technologiczny przez co jest chłodniejsza i oszczędniejsza ( nie wiem czy tak jest faktycznie , (nie znam sie az tak ;p) . ale dla mnie priorytetem jest cisza i niskie temperatury.

zreszta i tak muszę sie wstrzymać bo narazie w sklepach jest pustka , nic nie maja na magazynach ( remamenty na koniec roku i wyprzedali co mogli) a uzywanej nie będę kupował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcześniej zastanawiałem się nad 4850, ale doszegłem do wniosku że chyba wole NV bo z tego co czytałem to wydajnośc podobna, ale NV ma nizszy proces technologiczny przez co jest chłodniejsza i oszczędniejsza

9800gtx+ i hd 4850/70 sa zrobione w takim samym procesie - 55nm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem raz w życiu produkt tej marki ( POV ) i było ok. Był to chyba GF FX5500 ale nie pamieam czy napewno - rychło w czas ;) Kiedyś POV miał bardzo drogie produkty bo był chyba cenionym producentem. Nie mam pojęcia jak tam teraz się u nich wiedzie. W każdym razie wszystko powinno być OK zwłaszcza przy takim chłodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi