ha7ak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 witam planuje modernizacje kompa i między innymi chciałbym wymienic grafę. prawie zdecydowany jestem na jakiegoś 9800gtx+ i znalazłem takowego : http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj wszystko ładnie i pięknie , super chłodzenie , ale ta firma jest mi nieznana . czy miał ktos stycznośc z produktami tej marki ?? jak jest z wykonaniem , trwałością i z serwisem ( odpukac :P)?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Heh , do sprzedania mam Asusa 9800GTX+ Dark Knight taniej niz to , a mimo wszystko ludzie co chwile pytaja o drozsze i niewiele lepsze , albo slabsze sprzety :| Ten POV na pewno nie bedzie cichy , 2 wentyle, Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 będzie jak założy się jedna ale 120 :P ten sam model z normalnym chłodzeniem kosztuje 606 zł a z tym chłodzeniem AC 640 zł. więc za 34 zł dostajemy niezłe chłodzenie od Arctic Coolinga. dlatego zwróciłem uwage na ta kartę ( wiem że są tańsze) bo chce mieć 9800gtx+ i zmienic na własnie chłodzenie AC , więc po co tracić gwarancję za zmianę chłodzenia skoro można w zestawie takie dostać?? mam troche racji ?? stąd moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 no okazja niezła ( szkoda że juz nieaktualne ) ale 40 złoty za nówke to chyba nie jest dużo wiecej. no ale oftopuję od własnego pytania chciałem tylko wiedzieć czy POV to jest firma której można zaufać. wcześniej zastanawiałem się nad 4850, ale doszegłem do wniosku że chyba wole NV bo z tego co czytałem to wydajnośc podobna, ale NV ma nizszy proces technologiczny przez co jest chłodniejsza i oszczędniejsza ( nie wiem czy tak jest faktycznie , (nie znam sie az tak ;p) . ale dla mnie priorytetem jest cisza i niskie temperatury. zreszta i tak muszę sie wstrzymać bo narazie w sklepach jest pustka , nic nie maja na magazynach ( remamenty na koniec roku i wyprzedali co mogli) a uzywanej nie będę kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 wcześniej zastanawiałem się nad 4850, ale doszegłem do wniosku że chyba wole NV bo z tego co czytałem to wydajnośc podobna, ale NV ma nizszy proces technologiczny przez co jest chłodniejsza i oszczędniejsza 9800gtx+ i hd 4850/70 sa zrobione w takim samym procesie - 55nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 9800gtx+ i hd 4850/70 sa zrobione w takim samym procesie - 55nm.Nie sa wszystkie. Czesc producentow w GTX+ pakuje 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 no fakt , przyznaje sie do winy ;p co niezmienia faktu że gtx+ jest chłodniejszy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 no fakt , przyznaje sie do winy ;p co niezmienia faktu że gtx+ jest chłodniejszy ;p Przy zastosowaniu takiego samego chlodzenia na obu kartach tempy beda porownywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zobacz to jesli mowisz o jakis zmianach :P http://forum.idg.pl/kupie_sprzedam_zamieni...it-t169324.html niekatualne. Tobie to się przypadkiem działy nie pomyliły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 no ja miałem na mysli podstawowe wersje. wtedy gtx+ jest chłodniejszy 4850 + lepsze chłodzenie = cena normalny gtx+ nie wiem moze sie myle ale takie sa moje przemyslenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Tobie to się przypadkiem działy nie pomyliły? Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Miałem raz w życiu produkt tej marki ( POV ) i było ok. Był to chyba GF FX5500 ale nie pamieam czy napewno - rychło w czas ;) Kiedyś POV miał bardzo drogie produkty bo był chyba cenionym producentem. Nie mam pojęcia jak tam teraz się u nich wiedzie. W każdym razie wszystko powinno być OK zwłaszcza przy takim chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 :lol2: dzieki , w końcu sie czegos dowiedziałem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja mam teraz kartę tej marki i wygląda na to, że jest ok :wink: Jeszcze działa :lol2: I nawet dorzucili grę, a i cena była swego czasu najniższa :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...