Skocz do zawartości
Lukaszek29

Atikmdag.sys...

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka karta,jaki system,jakie stery,i jaki problem?? Ciężko powiedzieć o co Ci chodzi...tak na sucho to moge powiedzieć tylko: odinstaluj stery,w trybie awaryjnym usuń pozostałości Driver Sweeper i zainstaluj wersje 8.12(jeśli to jakaś nowa karta),albo Omegi w wersji 4.8.442.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka karta,jaki system,jakie stery,i jaki problem?? Ciężko powiedzieć o co Ci chodzi...tak na sucho to moge powiedzieć tylko: odinstaluj stery,w trybie awaryjnym usuń pozostałości Driver Sweeper i zainstaluj wersje 8.12(jeśli to jakaś nowa karta),albo Omegi w wersji 4.8.442.

wiec tak.. karta to Sapphire HD4870 1GB a system Vista Home Premium SP1, a ten blad wyskakuje czasem po kilku minutach grania a czasem po pol godzinie stery mam wlasnie 8.12 Edytowane przez Lukaszek29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na PCL masz rozwiazanie tego probelu jeden z 1 wpisow w google...

Witam!

Miałem ten sam problem jak ostatnio kompa składałem,

Świeżutki komp, msi p45 neo-f, radosław hd4850, c2d i memorki od a-data. Po zainstalowaniu catalystów 8.12 nie ładowało systemu (vista ultimate sp1 32bit), tylko bsod i atikmdag.sys, potem restart i tak w kółko...

ale oto rozwiązanie dla posiadaczy płyt głównych od MSI na chipie P45 i Radosława hd4850:

Wchodzimy na stronę:

http://www.msi-polska.pl/index.php?func=downloadindex

instalujemy tego updater'a, a potem dajemy, żeby wyszukał najnowsze oprogramowanie. Gdy znajdzie nam najnowszą wersję biosu (1.60) dajemy update now i postępujemy zgodnie z instrukcjami.

Gdy skończy, komputer się nam zrestartuje. Po restarcie przy testowaniu biosu musiałem nacisnąć F2, by załadował domyślne ustawienia. Potem wchodzimy do biosu, dajemy load optimized defaults, a na koniec ustawiamy sobie wszystko tak, jak mieliśmy wcześniej.

W ten oto sposób mamy najnowszy bios, który rozwiązuje problemy z wykrywaniem radosława hd4850 na płytach msi opartych na chipie p45.

U mnie zadziałało (wszystko śmiga jak złoto), więc u Was również powinno.

Pozdrawiam

z drugiej strony chyba to wlasnie do Sapphire 4870 trzeba update bisu kary zrobic bo jakies bugi sa bios na stronce Sapphira chyba jest zreszta poczytaj temat od tej karty

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na PCL masz rozwiazanie tego probelu jeden z 1 wpisow w google...

z drugiej strony chyba to wlasnie do Sapphire 4870 trzeba update bisu kary zrobic bo jakies bugi sa bios na stronce Sapphira chyba jest zreszta poczytaj temat od tej karty

ale ja nie mam plyty MSI tylko Biostar Tpower I45, proc E8400, dysk 1tb Samsung, karta wlasnie Sapphire HD 4870 1GB niereferent, zas. Pentagram 620W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale przeinstalowania sterowników próbowałeś oczywiście??

jasne.. po zalaczeniu gry takie cos

Sygnatura problemu

Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH

Nazwa aplikacji: PES2009.exe

Wersja aplikacji: 1.0.0.0

Sygnatura czasowa aplikacji: 48b91ef2

Nazwa modułu z błędem: PES2009.exe

Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0

Sygnatura czasowa modułu z błędem: 48b91ef2

Kod wyjątku: c0000005

Przesunięcie wyjątku: 004582e4

Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.768.3

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje 1: fd00

Dodatkowe informacje 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Dodatkowe informacje 3: fd00

Dodatkowe informacje 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

Dodatkowe informacje o problemie

Identyfikator porcji: 969228427

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten problem z Atikmdag.sys to chyba tak naprawdę nie został jeszcze przez nikogo w stu procentach rozwiązany.

Jedyne co działa na 100% to zmiana systemu, ewentualnie zmiana karty.

no tak ale czemu u jednych go nie ma u innych jest od czego to zalezy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi