Skocz do zawartości
noose

Switch Surecoma jakie opinie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

musze w koncu wymienic moje starego dobrego huba d-link neteasy na jakiegos switcha. myslalem tez nad d-linkiem ale kosztuje 330zl .... natomiast Surecom tylko 180.... nie wiem jakie to modele bo nie pamietam :( oba sa 10/100, 8 portow, autonegocjacja predkosci..... potrzebuje cos malego, szybkiego i malo awaryjnego...... z gory dzieki za opinie. jak macie jakies inne switche to tez piszcie (takie do 250zl w sklepie)......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem juz 3 Surecomy (2+16, 1x8potrow) i dzialaja bdb. Od 9 miesiecy ani jednej zwiechy. Choc recznie wydluzalem kable: zasilka jest 3 pietra w bloku wyzej niz sam switch :lol:

Jak potrzebujesz malutkiego - to te 8 sa malutkie...

Dodam jeszcze ze gdzies czytalem ze 5portowe Surecomy mialy za slabe zasilacze - ale to bylo dawno i pewnie juz poprawili ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku udalo sie kupic 8 portowy pentagram z uplinkiem za okolo 160.Grzeje sie jak kazdy switch ale jest solidnie zrobiony(metalowa obudowa).Od stycznia bezawaryjny.Caly czas podlaczony do huba 2 pietra wyzej.Ze switcha korzysta Idea ktora podpisuje umowy przez internet ,wiec polaczenie musi byc bezawaryjne.Zadnych skarg nie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8 portowego surecoma juz kolo 5 miesiecy przez ktore chodzil non stop, z podpietymi przynajmniej 3 kompami (teraz jest 7dem). Zadnych zwiechow, wszystko dziala dobrze, sa tylko 2 problemy:

:arrow: halasuje, delikatnie, co prawda, ale slychac wysokie czestotliwosci jak sie stoi blisko, zwlaszcza przy duzej liczbie podpietych kompow

:arrow: cos sie zwalilo z jednym portem, bo czy kabel jest podlaczony czy nie, swieci sie, ze jest na 100mbitow

Widzialem 2 wersje surecomow 8 portowych, ja mam 8 portow + uplink (zlaczone z 1 portem naturalnie) ale sa tez wersja bez skrosowanego uplinka, po prostu 8 wtykow i nic wiecej, wiec zwroc uwage i najlepiej oczywscie kupic ten "bogatszy" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi