Sylar Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, mam w kompie dwie karty sieciowe jedną od Internetu Bezprzewodowego i jedną zintegrowaną właśnie niedawno aktywowali mi Neostrade i kupiłem Router PENTAGRAM Cerberus ADSL P 6331-42 do podzielenia na dwa kompy. Ale na kompie z dwoma kartami nie mogę go ustawić wpisuje adres 192.168.1.100 z instrukcji ale po chwili ładowania wyświetla się komunikat przekroczono limit czasu połączeń bardzo proszę o pomoc. Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Sylar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 wyłącz na przykład w biosie tą zintegrowaną (jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś) i spróbuj wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Podłącz router kabelkiem do zintegrowanej karty i przypisz tymczasowo tej karcie na sztywno adres 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylar Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nic nie dała zmiana IP na te które dałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Próbujesz wejść na roter poprzez lan czy wifi? Komputer wykrywa połaczenie lan? czy może masz "kabel sieciowy odłączony"? Komputer po wifi znajduje router? W trybie automatycznym jest pobierana jakaś konfiguracja ip z routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 1. Resetujesz router przyciskiem z tyłu obudowy (najlepiej wciśnij na 30s). 2. Na interfejsie karty zintegrowanej LAN ustawiasz, żeby wszystkie adresy były pobierane automatycznie - DHCP. 3. Łączysz komputer z routerem z pomocą skrętki. 4. Dalej już pojedziesz z instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylar Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Kiedy podpinam kabel łączy się Wykrywa połączenie nie mam nic podłączone pod Wi-Fi Nie wiem czy w trybie automatycznym jest pobierana jakaś konfiguracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Widzę, że jesteś kompletnie zielony w tym temacie (bez urazy). Myślę, że najlepszym wyjściem będzie poproszenie jakiegoś znajomego o pomoc i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylar Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Witam teraz mi już działa na dwa kompy tylko ze na jednym połączeniu dlatego muszę wyłączać ten drugi internet żeby od Routera włączyć Neostrade a ma ktoś pojęcia jak zabezpieczyć siec hasłem i jak ustawić Firewalla i jak rozdzielić na dwa połączenie żeby korzystać z dwóch połączeń jednoczesnie ???? Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Sylar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik123 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Stworzyłem stronę na temat pentagramu wraz z obrazkami - nie chce zeby to było uważane za spam, podaję linka na yoyo.pl Neostrada Pentagram P6331-42 Konfiguracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...