arni92-14 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam, w załączniku jest lista rzeczy, z których chcę zrobić swoje pierwsze WC tutaj mam pytania - czy ilość złączek jest wystarczająca? i czy wszystko wejdzie na ten wąż Innovateka? Więcej kasy nie mam, bardzo bym chciał Tygona, ale portfel na to nie pozwala .. ok, mógłbym zrezygnować z oświetlenia ale to jest moja zachcianka aby w nocy było widać płyn. :) Chciałbym także większą chłodnicę, ale 1. nie mam za bardzo miejsca a 2. kasa, kasa, kasa .. całe szczęście że wentyle mam już kupione :) czy pociągnie cały zestaw, ostatecznie to tylko 2 bloki? Dziękuję za wszystkie sugestie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zlaczek starczy. Waz teoretycznie bedize tez ok. Jaki sprzet to ma chlodzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Core 2 Duo E7200 GF 9800GT Foxconn P35 AP-S Corsair XMS2 2x2 GB 800 MHz CL5 zasiłka Corsair VX450W i reszta dupereli oczywiście z OC :) Edytowane 3 Stycznia 2009 przez arni92-14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 chlodnica nie wyrobi, nie oczekuj niskich temp, jak masz mozliwosc to bierz chlodnice TC lub FXC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vecto94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 To prawda chłodnica nie wyrobi ja taką biore ale tylko do kręconego Q6600 i mam nadzieje że wyrobi heh :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja na twoim miejscu zrezygnowałbym z gpu i zamiast tego kupił większą chłodnicę lub dozbierał kasy aby starczyło na TC lub F1. 2x120 to mało jak na cpu i gpu :/ Z wężami też bym się wstrzymał dozbierał kasy i kupił 10/13 F1 lub Tygona. Szkoda kasę wydawać 2 razy na złączki i wąż. Co do bloku na cpu poszukaj jakiejś używki Swiftecha GTX lub Dteka Cpu dostaniesz niewiele drożej a wydajność i jakość wykonania dużo lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 lepiej bwa 123 v3;] nie wiele drozsza a wieksza^^;; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Więc mówicie, żeby zrezygnować z GPU i dołożyć do chłodnicy i węży ... hmm, przemyślę to jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 lepiej bwa 123 v3;] nie wiele drozsza a wieksza^^;;lepsza bedzie mimo wszystko TC lub TFC 2x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 hehe napewno ale cena tego cacka co wymieniles to prawie tyle co 2x bwa 123 v3;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 hehe napewno ale cena tego cacka co wymieniles to prawie tyle co 2x bwa 123 v3;]ale o wiele wieksza wydajnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 yogi z 2x bwa 123 v3;] raczej beda nizsze temperatury niz 1x tc lub tfc 2x120;] ale te bwa duzo miejsca zajmuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Również polecam dołożyć do TC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 to poleccie mi cos jezeli chodzi o chlodnice lepiej bwa 123 v3 czy Feser Xchanger 1x120? Sklaniam sie do tego drugiego ze wzgledu na miejsce ale chodzi mi o to jak z wydajnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 IMO BWA 123 v3 ale mogę się mylić ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Z tych dwóch bwa bedzie wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jeśli 3 wentyle zamontujesz to zdecydowanie BWA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ok, mam już zakupioną pompkę Laing DDC 1RT + Top-Rez XSPC i blok na CPU Prison V2. Mam jeszcze 500 zł do wydania, myślałem na tą chłodnicą BWA 123 v3, do tego złączki i węże (Feser 10/13 :)), tylko jaki blok na GPU? Czy może zostawić grafikę i dołożyć do chłodnicy? Sam już nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ok, mam już zakupioną pompkę Laing DDC 1RT + Top-Rez XSPC i blok na CPU Prison V2. Mam jeszcze 500 zł do wydania, myślałem na tą chłodnicą BWA 123 v3, do tego złączki i węże (Feser 10/13 :)), tylko jaki blok na GPU? Czy może zostawić grafikę i dołożyć do chłodnicy? Sam już nie wiem... na grafike najlepiej swifa mcw-60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Na moje kup TC do tego wąż Tygona lub Fesera 10/13 i zwykłe złączki 10/13 i będzie git. Później dołożysz blok na gpu i chłodnica spokojnie to pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja bym poszukał starego coolteka z trójkątnym zbiornikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...