TanneR Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 No właśnie od niedawna zauważyłem że jeśli moją wtyczkę od ATX-a włożę bardzo mocno w gniazdo to napięcie +5V wynosi ok. 4.81V natomiast po baaaaardzo delikatnym jej przesunięciu w bok a właściwie tylko jej dotknięciu napięcie to spada do ok. 4.73V-4.78V. No i w tym momencie mam pytanie do ludzi którzy już ten sport uprawiali. 8) W jaki sposób poprawić kontakt (styk) pomiędzy wtyczką a gniazdem i żeby niczego nie zepsuć ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A co to za sztuka - igła do ręki (albo jeśli masz takie wąziutkie śrubokręciki) i poodginaj blaszki w środku tak aby bardziej kontaktowały po wsunięciu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A co to za sztuka - igła do ręki (albo jeśli masz takie wąziutkie śrubokręciki) i poodginaj blaszki w środku tak aby bardziej kontaktowały po wsunięciu... No jak by nie było wydaje mi się to trochę hardcor-owe. Jak mi nie wyjdzie ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tipper Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A co to za sztuka - igła do ręki (albo jeśli masz takie wąziutkie śrubokręciki) i poodginaj blaszki w środku tak aby bardziej kontaktowały po wsunięciu... No jak by nie było wydaje mi się to trochę hardcor-owe. Jak mi nie wyjdzie ??????? to hardcorowe :))))))))) hardcorowe to by bylo jak bys polączyl kazdy kabelek z pinem od mobo lutownica a metoda LOBO jest jak najbardziej na miejscu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A co to za sztuka - igła do ręki (albo jeśli masz takie wąziutkie śrubokręciki) i poodginaj blaszki w środku tak aby bardziej kontaktowały po wsunięciu... No jak by nie było wydaje mi się to trochę hardcor-owe. Jak mi nie wyjdzie ??????? to hardcorowe :))))))))) hardcorowe to by bylo jak bys polączyl kazdy kabelek z pinem od mobo lutownica a metoda LOBO jest jak najbardziej na miejscu AKTUALNE WIADOMOŚCI: Metoda LOBO g**** daje........... i nadal mam takie samo hu**** napięcie jakie już było :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 No to już nie moja wina - jeśli tak nie możesz - to zrób tak jak Ci radził Tipper .... Może przeczyść styki płyty głównej jeśli to nie jest dla Ciebie za duże ryzyko .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...