marcellus Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Tak tylko chce sie upewnic czy dobrze zrobilem wywalajac pamiec (scislej - kosc 256MB) Ponizej "wyciag" z speedfan'a... Decoding DIMM #0 [elixir] Memory type is DDR Module Rows : 2 Levels : 2.5V Parity : NO PARITY Refresh Rate : 15.62us Total Size : 256MB Decoding DIMM #2 [Kingston] Memory type is DDR Module Rows : 2 Levels : 2.5V Parity : NO PARITY Refresh Rate : 7.8us Total Size : 512MB AFAIR jesli jeden z modulow jest wolniejszy, to drugi pracuje wolniej?... :wink: Szkoda, ze nie da sie np. podczas pracy na kompie wlaczyc/wylaczyc drugiej kosci pamieci :wink: Czasami robie w grafice i jednak 512 to troszke za malo :-? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Znaczy się to jest czas w jakim pamięć jest odświeżana czy co ile czasu jest odświeżana ? Tak czy owak chyba lepiej jest mieć 256 pamięci więcej ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a ja też sie dołacze ale z innym pytankiem mam 256DDR Kingstone (PCI-2700) i odczyt z Speed fana mam taki Scanning SMBus at $5000... Decoding DIMM #0 Memory type is DDR Module Rows : 1 Levels : 2.5V Parity : NO PARITY Refresh Rate : 15.62us Total Size : 128MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 AAA i czy w u Ciebie ta 256 nie jest dwustronna a 512 jednostronna ? - bo to by wiele wyjaśniało .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 AAA i czy w u Ciebie ta 256 nie jest dwustronna a 512 jednostronna ? - bo to by wiele wyjaśniało ....Obydwie sa dwustronne... No i mysle, ze to jest czas w jakim pamiec jest odswiezana. Inaczej to (chyba) nie mialoby sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a ja też sie dołacze ale z innym pytankiem mam 256DDR Kingstone (PCI-2700) i odczyt z Speed fana mam taki Scanning SMBus at $5000... Decoding DIMM #0 Memory type is DDR Module Rows : 1 Levels : 2.5V Parity : NO PARITY Refresh Rate : 15.62us Total Size : 128MB Hmmm... Cos ten speedfan ciekawe rzeczy pokazuje :wink: Bo w sumie pamiec masz szybsza od mojej a refresh rate masz wiekszy :-? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...