Skocz do zawartości
nigger4

Zestaw Za 1200 Ewentualne Zmiany?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar złożyć bude mam 1200 zł zostaje tylko karta(galaxy 9600gt) i twardziel.

Płyta -GIGABYTE GA-MA770-DS3 AMD770 Socket AM2+ (PCX/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR2)

Procesor -PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 6000+ BOX (AM2)(89W,65nm)

chłodzenie-SCYTHE KATANA 2 (SCKTN-2000) S478/775/754/939/AM2

zasolacz -ZASILACZ ENERMAX PRO82+ 525W (80+)

buda -OBUDOWA I-BOX LYNX 703LD BEZ ZASILACZA, PRESCOT

prosze o ewentualne komentarze i rady:)

Edytowane przez nigger4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega nam jeszcze nie powiedział do czego komputer będzie służył ;) Ok załóżmy ,że do grania i proc nie bedzie podkręcany to ta mobo gigabite na p31 od bidy może być....

Ta mobo w zaden sposob nie ograniczy OC tego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a więc lubie pograc nie ukrywam chodz wolabym nie kupowac sprzetu na allegro tym bardziej nowego:)

Zapomnialem dodać że pamięci mam tez w sumie z poprzedniego kompa 2gb w dualu kongstona.Wolalbym ograniczyc sie do amd chyba przyzwyczajenie;)

a co myslicie o nowych phenomach?i jakie chlodzenie ewntualnie inna plytke pod am2+ polecilibyscie?moze jakis asus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem krótko. W chwili obecnej nie opłaca się brać amd, chyba że z jakiś powodów potrzebujesz amd :) W uogólnieniu wydajność amd po maksymalnym overclockingu jest na takim poziomie jak konkurencyjnego modelowo intela bez jakiegokolwiek podkręcania, albo i niższa. Jeśli potrzebujesz do jakiś celów taniego procesora 3 rdzeniowego weź phenoma od amd, który okazał się być niewypałem i jest wolniejszy w większości wypadków od 2-rdzeniowych jednostek intela, choćby dual-core. Jak chcesz coś na 4 rdzeniach - do gier nie ma sensu, raczej jedynie do edycji video, grafiki itp. - weź quada od niebieskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 1200zł i bierzesz:

Elite 33x 149zł

Karakorum 90zł

Pentagram 460W 169zł

EP31-DS3L 210zł

2x2GB GoodRAM 140zł

E7300 405zł

Wychodzi 1163zł. Jeśli wolisz używki to to co wyżej i jak da rade zaoszczędzić i starczy to proca E3110.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...770-ds3_20.html

Oto link w tabeli jak widać nie ma Phenoma 2

A to płyta którą polecam

http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...90x-ds4_1x.html

Chociaż dla odmiany w innym miejscu podają taką tabelę, z której wynika coś innego

http://www.gigabyte.pl/news/260.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajna zasilke zaproponowales w 1 poscie, tego bym akurat nie zmienial lub nieco zmniejszyl moc bo i tak wystarczy z zapasem a kosztowna jest troche.

Kingstony obecnie sa chyba gorsze niz goodramy, ale i tak powinny smigac. Zostawilbym.

Buda - polecam Antec Three Hundred z mojego siga. IMHO bardzo dobre rozwiazania za mniej niz 200zl, do tego bardzo wygodny demontaz czegokolwiek.

plyta/proc/chlodzenie - to juz zalezy. jesli sie upierasz przy AMD to nie za bardzo wiem co polecic. Jesli przekonalbys sie do Intela to polecam proc E5200, mobo GA-EP31-DS3L (ale nie dolozysz na niej wiecej niz 2 kosci ktore posiadasz) i ew. chlodzenie, wszyscy polecaja tego karakoruma. Ja jade na boxie, proc @3.0GHz coby sie nie meczyl.

Aha i 'fachowcy' w sklepach BARDZO czesto polecaja rzeczy ktore im zalegaja lub za ktore dostaja najwieksza prowizje. Czesto jest to sprzeczne z tym, co rzeczywiscie jest najlepsze za dana cene.

Pozdrawiam i udanych zakupow zycze.

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pytaj w sklepie bo wcisna Ci jakis shit. Najlepiej wez to co kolega dzikidaniel napisal. Ewentualnie zeby bylo jeszcze taniej to zostaw sobie boxowe chlodzenie procka (na lekkie OC i tak wystarczy tyle ze do najcichszych nie nalezy) i tansza obudowe albo inna wg gustu ;)

Zasilacz ten co proponowales jest rewelacyjny, ale na moje oko to troche za dobry do zestawu za 1200pln. Wystarczy pentagram albo ocz 500W z tej nowej serii - ciche i wydajne ~200pln.

Jesli koniecznie Enermax to moze lepiej 425W? sporo tanszy a wystarczy do tego configu spokojnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi