Skocz do zawartości
t00l

Płyta Główna Z Obsługą Sli, 8gb Ram'u, Lga 775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z wybraniem płyty głównej.

Forumowiczów proszę o pomoc w dobraniu do mojego sprzętu (wszystko w sig'u) czegoś sensownego.

Chciałbym żeby obsługiwała minimum 8gb ram'u, tryb SLI (albo triSLI), była stosunkowo niezawodna?

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No raczej SLI na tym nie zadziała.

Dołączam się do pytania z tematu. Wymagania:

1. FSB ~470-480 (Quad leci mi na 4GHz)

2. SLI - planuję wrzucic druga 9800gtx

3. RAM - 8GB, ale to chyba najmniejszy problem

WAŻNE - musi być możliwość zamontowania Karakorum. P5E WS Pro, na której mi Q9550 poszedł na 4 GHZ niestety skutecznie to uniemożliwiała, chyba że ciepłe powietrze było kierowane w stronę karty graficznej (a tego tygryski nie lubią).

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie moge miec nową, z pełną gwarancją i absolutnym brakiem problemow z naprawami (kumple w serwisie) i sprawdzoną, juz przeze mnie P5E WS Pro za 620zł i sie zastanawiam. Dokładnie na niej zrobilem te 471 fsb, ale boli mnie to Karakorum, ktore mozna ustawic tylko tak, zeby wiało na GPU :| I tak, wiem że WS Pro nie ma SLI :D

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looknijcie na jakieś mobasy na 750i i 780i,one obsługują Sli.

ehhhh tyle to ja wiem ;-)

nic widze ze pozostaje mi poleganie na intuicji i na dziwnych testach rozisianych po sieci ...

http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=EVGA+123-YW-E175-A1

pozdrawiam

Edytowane przez t00l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyty z SLI są mało popularne bo są lipne a te lepsze są drogie więc za bardzo nikt nie pomoże...

zależy do czego lipne ... :damage_wall: i nie chce mi się dyskutować na ten temat

to że mało popularne i drogie wiem, co nie zmienia faktu że właśnie takiej mało popularnej i drogiej mobo potrzebuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi