maxhell Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam, jaką chłodnice wybrac do w/c napewno 2x120 ale nie wiem czy 3x120 wejdzie jutro postaram się wymierzyc bude, i jakie wentyle dac ? myslalem o noiseblockerach ale chlodnice najprawdopodobniej bede na suficie budy wieszal więc pracowałby w poziomie - a słyszałem że niektóre wentyle potrafią mocno pohałasowac, koszt mysle że ok 200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam, jaką chłodnice wybrac do w/c napewno 2x120 ale nie wiem czy 3x120 wejdzie jutro postaram się wymierzyc bude, i jakie wentyle dac ? myslalem o noiseblockerach ale chlodnice najprawdopodobniej bede na suficie budy wieszal więc pracowałby w poziomie - a słyszałem że niektóre wentyle potrafią mocno pohałasowac, koszt mysle że ok 200 złtematow juz bylo... chlodnice to BWA 122 lub 123 a wentylki do poziomu to polece Scythe Gentle Typhoon. Swietne wentylki, ciche i bardzo sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 XTHERMAL BTF 120 PRO LED a co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ponoć słabo wieją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ponoć słabo wiejąDokladnie, na TC jakos tam sobie pracuja, ale szczyt wydajnosci to to nie jest, ja mam na TC od spodu 3xXthermal zwykle na 5-6 V a jak potrzebuje troszke wiecej przewiewu odpalam po drugiej stronie S-Flex 1200rpm Na BWA xthermale nie bardzo sie nadaja... to prawie nie wieje, jako cyrkulacujne do obudowy jeszcze ujda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 czyli wziąć te scythe gentele? ps. zmieści mi sie TC x3 120 i chyba sie na niego zdecyduje.. co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VisionMaster Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ja bym brał Xigmatek XLF-F1253 LED szczególnie że tańszy (39zł), a po drugie ładniejszy. Xthermal BTF120PRO LED ponoć bardziej cichy i bezproblemowo startuje przy niskim napięciu. Podobno już od 4,8V - ale ciebie pewnie to akurat nie interesuje. Ale cena 49 zeta to już tak trochę sporawo. Wzołbym go gdyby to miał być jedyny wentyl w super cichym zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Nie będe robił syfu na forum ,zapytam tutaj. Chodzi mi o wentylki do chłodnicy ,czyli jakies wolnoobrotowe się do tego najlepiej nadają ,tak? Jakie polecacie wentylki 120mm do chłodnicy BWA 123 ,zależy mi aby miały pomarańczowy kolor ,bo wtedy będą pasować do mojego WC . Najlepiej do 40zł za szt. Ja proponuje takie ,ale nie wiem czy to dobry wybór ,polećcie coś wy :) 1 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Xigmatek z powyższych będzie najrozsądniejszy Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Xthermale to tak jak napisal jedras jedynie na TC albo Fesera. Mam 6 na TC i wieja ale prawie ledwo co....zastanawiam sie jak one wogole daja rade z moim obiegiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Jakieś propozycje od siebie ? :) Kolejny typ : 4 Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ten to jest glosny jak odkurzacz :D Ze wzgledu na to jaka chciales kolorystyke to Xigmateki beda najodpowiedniejsze...chociaz slyszalem, ze zbyt ciche to nie sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 No ok dzięki :) ,a nie biorąc pod uwagę kolorystyki ,to są jakieś lepsze od tego Xigmateka w cenie <40zł / szt. ? Podajcie takie warte swojej ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Noiseblocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...