Skocz do zawartości
Szymon

W koncu moja buda :] www.mypics.prv.pl :-]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

No więc prosze :] o słowa krytyki :]. Narazie tylko tyle, wieczorem nowe zdjeccia, mam andzieje bardziej imponujace :] hyhy.....zajelo mi to troche, poniewaz na karku maturka :] , musialem prace podzielic na raty :) . Mam nadzieje ze do wieczora dojdziez jeszcze oswietlenie, ktore tez poki co skromne, ale wieksze niz teraz. NA zdjeciach tak tego nie widac ale swieci bardziej :). No coz, poki co to tyle :) . Chcialbym jeszcze podziekowac przede wszystkim "mongothealien" ktory uzyczyl swojej wyzynarki :] oraz paru godzin czasu na wyrzniecie :] dziury w tym czolgu. Po drugie "amoniak" dzieki ktoremu moja szyba jest w uszczelcze. Buda jest po serverze compaq proliant 1000, dalem za nia 140 zł na allegro.

www.mypics.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smiesznie to wyszlo z tym ze szyby sa tak bardzo z tylu. przez to ta buda z przodu wydaje sie byc jakas ciezka :D co do nozek to popieram kolegow. a w srodku, hmm nie wiem czy niebieski kolor tych rurek z kablami tu pasuje i tak jakby mogloby to byc wykonane troche staranniej. to chyba tyle ode mnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe nozki zostawiam w spokoju :] bo wygladaja ok. Co do ciężkości, to aparat moze sprawiac takie efekt, aczkolwiek w rzeczywistosci wyglada to ok. Co do moich nakladek na kable :] myslalem ze sa ok hehe...teraz wiem ze innym sie nie podobaja :P :]. Kolejna sprawa to w budzie jest duzo miejsca, przez to robi sie w srodku mniej estetyczna. Po maturze planuje jakis kolor wewnatrz (czerwony prawdopodobnie ) i wzorek na szybie naturalnie. Teraz po prostu mala przerwa do polowy maja :]

ps. co do starannosci, to caly moj jej zapas skonczyl sie przy robieniu rhjebosu`a :]. Ale bede poprawiac, jak zbiornik napelni sie znowu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie podoba mi sie aleeeee...jest kilka "ale"

:arrow: nozki powinny isc OBOWIAZKOWO do malowania

:arrow: lepiej bym rozegral partie z ksztaltem okienka - niezbyt mi sie ono podoba :? :(

:arrow: rheobus jest SUPER - jak zrobiles podswietlenie ??? opisz ;)

:arrow: te oslonki niebieske sa ochydne ;)

faktycznie wnetrze nie wyglada zbytnio estetycznie :(

qrde gdybym to ja dorwal takiego prolianta .......ahhhhhhhh 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera :] moje osłonki sie nie podobaja? :] Jak mozna :P heheeh...nozki zostawiam w spokoju :]. NAd osłonkami pomysle. A rheobus na wzor spiderman`a i sir affen`a :] zrobilem. Potencjometry sa po prostu na pleksie, a dziury w plombie sa troche wieksze :]. A co proponujecie zamiast osłonek ? W sensie, mniejsze? Czy inny kolor? Czy cokolwiek? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera :] moje osłonki sie nie podobaja? :] Jak mozna :P heheeh...nozki zostawiam w spokoju :]. NAd osłonkami pomysle.  A rheobus na wzor spiderman`a i sir affen`a :] zrobilem. Potencjometry sa po prostu na pleksie, a dziury w plombie sa troche wieksze :]. A co proponujecie zamiast osłonek ? W sensie, mniejsze? Czy inny kolor? Czy cokolwiek? :]

zapodaj takie oslonki np. z weza PCV pokrojonego w spirale , lub okroj linke wspinaczkowa - na pewno bedzie lepiej wygladac - kolor , to sobie juz sam wybierzesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mowilem wyzej :]. Nozki zostawiam w spokoju, moze na zdjeciach faktycznie dziwnie wygladaja, ale mnie sie podoba :]. Co do srodka, to zamiast malowania (to juz gdzies widzialem) wydrukuje sobie jakies log`a. AMD, Ati , Nvidia etc :]. I powkladam tam zeby bylo ladnie, plus jakos dodatkowo oswetle. Za momencik powinny byc nowe fotki :]. Nie wiele, ale zawsze cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszly dosyc nie mrawo :) a musialem aparat oddac :]. Ale niech bedzie do reszty, dodaltem dwie diody. Jedna fioletowa druga niebieska, obie super jasne :]. Teraz juz tego poki co neistety nie zobaczycie. Ta niebieska swieci bezposrednio na czipset :].

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co w koncu masz gf  czy radka?

Ja?

Jak widac w podpisie i nie zamierzam zmieniac grafy :P 8O

OT

Mam dylemat co do proca.

Stopniowo bede wymienial jeszcze mobo z ramem :)

NA SL-75FRN2-RL i 2x Kingston HyperX 256MB PC3200 albo PC3000.

Na pewno zapodam Antka 1700+ 0.13. Moze nawet juz w maju.

Swojego chetnie sprzedam.

Ale sorry za ten OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi