Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

które waszym zdaniem są lepsze?, chcę kupić dobre głośniki 2.1 pod Pc, nie interesuja mnie żadne altusy itd.. żadne wzmacniacze + kolumny, ani w gre nie wchodzi 5.1 ... ciekaw jestem jak grają te T3? słyszał ktoś? subwoofer w technologii SLAM składający się z trzech głośników 6,5 cala o mocy 50 watt ciekaw jestem jak to gra, lubie słuchać czasem głośno muzyki, i najbardziej mnie ciekawi jak Z-2300 mają sie do t3 gigaworks..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha. Odezwał się kolega, który w avatarze ma "We Support Real Stereo", a poleca dudniące Logitechy Z-2300 :P

Przemyśl zakup głośników pokroju Microlab Solo 7c lub Vigoole C2149.

P.S. Ta technologia SLAM musi byc niesamowita :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bez przesady żeby stereo było najlesze do wszystkiego (czy może jest? :blink: ). Chyba chodzi raczej o jakość pojedynczych kolumn które są drewniane, większe i lepiej dopasowane w zestawach 2.0 w tej klasie cenowej. Ale jak ktoś lubi wprawiające wszystko w drgania basy, to zwykłe biurkowe kolumny przecież nie zastąpią subwoofera.

Może @HoverEinz podasz typ muzyki jakiej słuchasz? Bo do szczegółowego odtworzenia klasyków grzech popełnisz kupując pierdziawki creativa czy logitecha z ich buczącą tubą.Natomiast jesli słuchasz techno i chcesz dać poczuć rytm sąsiadom, to subwoofer będzie nieodzowny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie kolumny nie wchodza w gre, mam teraz Creative T6100.. pokoj mam nie za wielki, po rozstawiane na opak, wiec zadne to 5.1 denerwuja mnie bo gdzie nie spojrze to obijaja mi sie o oczy satelitki. kolumny odpadaja, bo gdzie ja to postawie... a slucham w sumie wszystkiego co wpadnie w ucho.. od Schranz po rock'owe brzmienia. wiec chodzi o najbardziej uniwersalne, zaleznie od humoru i nastroju. nie raz lubie jak dobrze bass wali. mam audigy 2 Value. mysle o przesiadce na Xonara od asusa. te Z-cinema, wydaja mi sie byc przereklamowane, sporo czytalem o nich, przelecialem nawet amerykanskie strony. chwala, ale za ta cene wole juz logi z2300. najbardziej interesuja mnie GigaWorks t3. oprocz obietnic producenta nie wyczytalem zadnej recenzji przecietnego uzytkownika czy dyskusjii na ich temat, przewrocilem google do gory nogami. dzisiaj chcialem je zamowic na komputroniku ale.. TOWAR WYCOFANY ZE SPRZEDAZY.. czyli kolejna muka, zostalem zmuszony do logow z-2300.. przy odrobinie grzebania w ustawieniach mysle ze dostroje je do siebie. dudniace? fakt. ale bass zawsze mozna zmniejszyc ;) a jego w moim wypadku nigdy za malo... mam tez komplecik JBL 5.1 ktory zakupilem w stanach, ale nie posiadam amplitunera, takowy kosztuje ponad 1000zl. a suba od nich mam w aucie :P heh.. daje rade. wyadje mi sie ze najlepszym wyborem byly by te gigaworks t3. wygladaja jak Bose. heh, brzmia ponoc rownie dobrze... producent porownywal je z zestawem High end'owym za 5000$ i ponoc graly na podobnym poziomie w co wierzyc mi sie niechce, bylem dzisiaj w media markt, tez ich nie ma. ale za to podlaczylem logi z2300 do mp3. i wydaje mi sie ze beda dla mnie idealne, mialem tez okazje pobawic sie zestawem Harman'a Sound stick's 2. i graly dosc porzadnie, tylko co do logów brakowalo im bassu i zapasu mocy... logi przy odrobinie zabawy mozna niezle ustawic.

moze ktos z was mial doczynienia z zestawem GigaWorks t3. i jakis namiar gdzie mozna je nabyc.

Technologia Slam wydaje mi sie byc strzalem w 10. 3 Woofery 6,5 cala o mocy 50 watt.. powinny niezle grzmiec.. nie moc jest wazna lecz konstrukcja. nie boje sie stwierdzic ze moga zmiazdrzyc logi z-2300, polowa mocy. satelitki nie wielkie po 15 watt z driverem full range, o krystalicznej czystosci dzwieku. Technologia to jest ladne slowo. logi z 2300 przeciez produkowane sa od 2004 roku i nawet nie przeszly jakiegos ulepszenia cos co powstalo pare lat temu walkuja do tej pory za nie male pieniadze, dlatego tez chyle czola Z-cinema, nie tak dawno zawitaly na polki i ich konstrukcja jest napewno lepsza.. co do certyfikatu THX. to jest wielkie gowno. chwyt marketingowy, jest wiele sprzetu o sto kroc lepszego ktore nie posiadaja takowego loga. czysty marketing. wiec tym sie nie kieruje. cholera i piszac ten post, znowu mysle nad wyborem Z cinema a logami 2300 przecze sam sobie. tak to juz jest :P heh...

wiem rowniez ze temat poruszany byl wiele razy. ale stworzylem ten poniewaz chcialem dowiedziec sie czegos o tych T3. a w temacie w ktorym sa setki postow, dodajac swoj z zapytaniem o t3 pewnie zostal by pominiety. dlatego stworzylem odrebny temat.

Logitech Z-Cinema 2.1 689,-

z-2300 569zl... warto dorzucic do cinema?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadam zgodnie z pytaniem postawionym w temacie i wolą jego twórcy :lol2:

No w sumie tak. Skoro autor tematu sam sobie przeczy mówiąc, że chce kolumny do muzyki, a na starcie odrzuca stereo. :P Swoja drogą jestem pewien ,że Microlaby Solo 7c zagrają równie głośno, co te plastikowe pierdziawy Logitech Z Cinema (jeśli nie głośniej).

Co do rozstawiania głośników. To nawet 2.1 wymagają jako tako sensownego rozstawienia, szczególnie biorąc pod uwage niewielki pokój.

Peace .\/,,

Edytowane przez Hansu (-+)''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, brzmia ponoc rownie dobrze... producent porownywal je z zestawem High end'owym za 5000$ i ponoc graly na podobnym poziomie w co wierzyc mi sie niechce, bylem dzisiaj w media markt, tez ich nie ma. ale za to podlaczylem logi z2300 do mp3. i wydaje mi sie ze beda dla mnie idealne, mialem tez okazje pobawic sie zestawem Harman'a Sound stick's 2. i graly dosc porzadnie, tylko co do logów brakowalo im bassu i zapasu mocy... logi przy odrobinie zabawy mozna niezle ustawic.......

Technologia Slam wydaje mi sie byc strzalem w 10. 3 Woofery 6,5 cala o mocy 50 watt.. powinny niezle grzmiec.. nie moc jest wazna lecz konstrukcja. nie boje sie stwierdzic ze moga zmiazdrzyc logi z-2300, polowa mocy. satelitki nie wielkie po 15 watt z driverem full range, o krystalicznej czystosci dzwieku. Technologia to jest ladne slowo. logi z 2300 przeciez produkowane sa od 2004 roku i nawet nie przeszly jakiegos ulepszenia cos co powstalo pare lat temu walkuja do tej pory za nie male pieniadze, dlatego tez chyle czola Z-cinema, nie tak dawno zawitaly na polki i ich konstrukcja jest napewno lepsza.. co do certyfikatu THX. to jest wielkie gowno. chwyt marketingowy, jest wiele sprzetu o sto kroc lepszego ktore nie posiadaja takowego loga. czysty marketing. wiec tym sie nie kieruje. cholera i piszac ten post, znowu mysle nad wyborem Z cinema a logami 2300 przecze sam sobie. tak to juz jest :P heh...

Powiedz ze prowokujesz, ja nie wierzę że tacy ludzie istnieją :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toś nie trafił do HeatheN'a z tym subem Magnata :E Łoooj żeby tylko trochę...

Pierw spytaj co dany user używa do odsłuchu. ;) A potem wyciągaj szklaną kulę.

Osobiście: Z-2300, T3 czy Z-Cinema czy inne JBL/Alteci itd - bajer - nic więcej;

A - i ilość 'watuf' się nie liczy... oj nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodziło o traf, tylko o porównanie.

nie chodziło mi również o dyskusje na temat kto ma lepszy sprzęt. jak dla mnie może mieć sprzęt za 1 000 000 zł. i mnie to nie gryzie.

pisze na ten temat co wiem i co o tym myśle. ale zamieniło sie to w coś co jest w ogóle nie potrzebne. szkoda mojego i waszego czasu na ten post. dzięki za rady. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technologia Slam wydaje mi sie byc strzalem w 10. 3 Woofery 6,5 cala o mocy 50 watt.. powinny niezle grzmiec.. nie moc jest wazna lecz konstrukcja. nie boje sie stwierdzic ze moga zmiazdrzyc logi z-2300, polowa mocy. satelitki nie wielkie po 15 watt z driverem full range, o krystalicznej czystosci dzwieku.

Nie wiem jak ty sobie wyobrażasz te dwie małe satelitki 15W przy takim subie i dużej głośności :lol2: Toś ,,40W,, w Z-2300 przy subie 120W już nie dawało rady bo bass równo zalewał to co próbowały z siebie wydobyć satelity. Zresztą jak szukasz jako takiej jakości i dobrego bassu (nie czegoś co dudni) to zapomnij o małym kawałku plastiku. Miałem Z-2300 i nie powiem bo ma to moc, potrafi zagrzmieć itede itepe i do póki żyłem ,,plastikiem,, to te głośniki to były dla mnie bóstwo. Ale fajne drewno z dobrym wooferem mimo wszystko zagra naturalniej nawet w niższych partiach. Jeśli lubisz narobić ,,bydełka,, to Z-2300 możesz brać śmiało, ale jeśli lubisz posłuchać muzyki czysto, głośno, dobrze jakościowo jak na cenę i możliwości które oferują takie Microlaby Solo 7C to IMO niema się nad czym zastanawiać ;]

p.s co do ilości W to faktyczna ich ilość a to co napisze producent to niestety dwie różne bajki więc ważne żeby przekładało się to na to jak faktycznie zagra zestaw bo może się okazać że dobre 2.0 100W zagra głośniej niż 2.1 xxxx W ;)

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak koledzy piszą. Znalazłeś miejsce na 5.1 to i wygospodarujesz na 2 kolumny.

Nie masz tyle miejsca? To i nawet weź Solo 6c, są mniejsze, zaoszczedzisz kasy, możesz kupić dźwiękówke lub cokolwiek.

A tak poza tym - jakiej muzyki w ogóle słuchasz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu czegoś nie rozumiem. Koledzy chcą ci dobrze radzić, a ty dalej swoje. Zafascynowany plastikowym szajsem z technologią SLAM próbujesz pokazać jaki to piękny i wybajerowany zestaw. Daj nam spokoj :-( i kup se "kilo plastikowego slamu" :mur:

Edytowane przez Hansu (-+)''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu czegoś nie rozumiem. Koledzy chcą ci dobrze radzić, a ty dalej swoje. Zafascynowany plastikowym szajsem z technologią SLAM próbujesz pokazać jaki to piękny i wybajerowany zestaw. Daj nam spokoj :-( i kup se "kilo plastikowego slamu" :mur:

i kupilem. koleszka przyniosl Z-cinema za 350zl. teraz nawet nie podlaczam bo wyjerzdzam... ale nawet jesli wydadza mi sie "plastikowe" to opchne dalej za 500. i kupie microlaby, co do technologii slam, jestem strasznie ciekaw. ale jeszcze nie slyszalem opinii osoby ktora takowe glosniki posiada, wiec trudno mi powiedziec czy sa szajsem czy nie. a z tymi z cinema to czysty interes. sprzedam te co mam + karte muzyczna i bedzie tak jakby kosztowaly mnie 100zl. dac spokoj?. przeciez nikogo nie zmuszam ani na glowe nie wchodze ;) odpowiedzi z waszej strony to jest tylko i wylacznie wasza wola :) za pomoc dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kupilem. koleszka przyniosl Z-cinema za 350zl. teraz nawet nie podlaczam bo wyjerzdzam... ale nawet jesli wydadza mi sie "plastikowe" to opchne dalej za 500. i kupie microlaby, co do technologii slam, jestem strasznie ciekaw. ale jeszcze nie slyszalem opinii osoby ktora takowe glosniki posiada...

Lekarzowi jakiś nie trudno na temat AIDS się rozwodzić mimo iż go nie posiada...stary użyj mózgu a nie łykasz papkę marketingową z prędkością światła niczym nie opierzony pelikan... :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi