Dimek Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 A czy mam zmieniać jiuhb0251 na inny model i szukać dalej idzie tylle co w podpisieJesli masz stabilne te 2345MHz to IMHO chyba nie wyciagniesz wiele wiecej z DLT3C (cos tam na pewno - paredziesiat MHz'ow) i nie zmienialbym proca. Chociaz z drugiej strony, to zawsze nowe emocje i nowa zabawa z procem i OC :wink: PS na jakim Vcore masz tego proca przy takim fsb i mnozniku co w podpisie :?: jest to max stabilne, czy tylko tyle postuje/winda/wcpuid :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 A czy mam zmieniać jiuhb0251 na inny model i szukać dalej idzie tylle co w podpisie Nie napisales na jakim napieciu ci to chodzi - ale i tak sie dobrze kreci - ja na 1.7V w miare stabilnie moge gora 2400MHz wykrecic - ale to bym musial miec wode i temp kolo 34 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Dziura,nie wiesz gdzie jeszcze mogą mieć ten procek w Łodzi poza tym sklepem na roosevelta??? Może w Lucky Starze?? w lucky-starze bylem w piatek i sobote przed swietami (w sobote padl im server i nic nie mogli sprzedac :lol: ) i nie mieli zadnego dlt3c. poszedlem jeszcze do nich we wtorek i w magazynie mi sprawdzili - same dut3c. nalazilem sie po calej lodzi i nigdzie nie mieli dlt3c oprocz tego sklepu co podalem i infoglobu gdzie mieli 1 sztuke akurat jak do nich wszedlem 8) mozesz jeszcze probowac w act bo nie moglem kumpla dorwac zeby mi sprawdzil co u nich lezy na magazynie, ale nie wroze nic dobrego. niestety w lodzi ciezko o te serie i jeszcze o dobry tydzien/kolor etc. btw ten za 284 jest purpurowy (cos w tym stylu :wink: ). radze szybko sie rozgladac bo w niektorych cennikach to juz wogole tych 1700+ nie widzialem (najwiekszy lol jak zobaczylem w jednym 2400+ i nic ponizej :lol: ale to juz marginalny sklep dla totalnie niezorientowanych i nadzianych ludzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Hmm,cóż,dzięki za info,najwyżej wezmę ten U,dzwoniłem dzisiaj do Lucky Stara,mają jeszcze trochę tych procków ale nikt nie potrafił mi powiedzieć jaka seria.Myślę że tego U też da się na 2600+przekręcić....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Jeszcze jedno,myślicie że warto dopłacać do serii dlt3c czy po prostu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> dut3c??? Różnica nieduża,w Sirius.pl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Jeszcze jedno,myślicie że warto dopłacać do serii dlt3c czy po prostu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> dut3c??? Różnica nieduża,w Sirius.pl... mnie zalezalo zeby chodzil na jak najnizszym napieciu. przeciez jak cos sciagam z netu albo czytam www, pisze w wordzie etc to nie potrzebne mi 2ghz... a tak zawsze troche mniej pradu ciagnie i mniej sie grzeje 8) jak zal ci kaski i czasu to zdecyduj sie na dut3c - na pewno bedzie dobrze chodzil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Aha,wielkie dzięki,to biorę dut3c,myślę że też będzie spox.Zobaczymy w weekend jak się będzie kręcił :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Aha,wielkie dzięki,to biorę dut3c,myślę że też będzie spox.Zobaczymy w weekend jak się będzie kręcił :lol: Hej, motofan nie popelniaj tego bledu !!! Ja kupilem w Lacky-Star DUT3C 0313 i ledwie sie krecil na 11x166 @1826Mhz bylem zalamany !!!, wiec wymienilem na DLT3C 0308 i mam siwy dym z zasilki :lol: :evil: . Lepiej poczekaj , lepiej dac pare zl. wiecej ale miec "COS" 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Aha,wielkie dzięki,to biorę dut3c,myślę że też będzie spox.Zobaczymy w weekend jak się będzie kręcił :lol: Hej, motofan nie popelniaj tego bledu !!! Ja kupilem w Lacky-Star DUT3C 0313 i ledwie sie krecil na 11x166 @1826Mhz bylem zalamany !!!, wiec wymienilem na DLT3C 0308 i mam siwy dym z zasilki :lol: :evil: . Lepiej poczekaj , lepiej dac pare zl. wiecej ale miec "COS" 8) trzeba bylo kupic dut3c ze wczesniejszych tygodni ;) niektorzy na tych 1.6 wykrecaja ponad 2.3ghz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hmm,może macie rację.Chociaż różnica między dlt3c i dut3c z przywózką to już ponad 50 zł......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hmm,może macie rację.Chociaż różnica między dlt3c i dut3c z przywózką to już ponad 50 zł......... A po co ci przywozka ??? Jestes z Łodzi ?? to dzwon 636-26-23 firma Perfect www.perfect.lodz.pl 1700+ za 285, moze to i nie tanio ale powinni jeszcze miec DLT3C 0308 MPMW i moze trafisz dobra sztuke. Ja kupilem u nich wczoraj i jestem happy , postuje przy 12.5X210 czyli 2625MHz 1,975V ale zasilacz mi wysiada , grzeje sie jak diabli i zaczyna smierdziec, no i po wejciu do wingrozy pyk i po zasilaniu, resecik. Ale na 12.5X200 = 2500MHz udalo mi sie nawet odpalic benchmark CCR (jestem teraz 44 na liscie hehehe bylo by lepiej ale pamiatki musialy isc na 83%) poszlo i Prime ale tylko 5 min. bo z zasilacza zaczelo niezle smierdziec, musialem wyrwac wtyczke z biedaka. Teraz rozgladam sie za lepszym zasilaczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hmm,może macie rację.Chociaż różnica między dlt3c i dut3c z przywózką to już ponad 50 zł......... A po co ci przywozka ??? Jestes z Łodzi ?? to dzwon 636-26-23 firma Perfect www.perfect.lodz.pl 1700+ za 285, moze to i nie tanio ale powinni jeszcze miec DLT3C 0308 MPMW i moze trafisz dobra sztuke. Ja kupilem u nich wczoraj i jestem happy , postuje przy 12.5X210 czyli 2625MHz 1,975V ale zasilacz mi wysiada , grzeje sie jak diabli i zaczyna smierdziec, no i po wejciu do wingrozy pyk i po zasilaniu, resecik. Ale na 12.5X200 = 2500MHz udalo mi sie nawet odpalic benchmark CCR (jestem teraz 44 na liscie hehehe bylo by lepiej ale pamiatki musialy isc na 83%) poszlo i Prime ale tylko 5 min. bo z zasilacza zaczelo niezle smierdziec, musialem wyrwac wtyczke z biedaka. Teraz rozgladam sie za lepszym zasilaczem. o no prosze w perfect kupilem mojego A1600+ AGOIA ale jak bylem u nich przed swietami to mieli tylko i wylacznie dut3c. widac przyszla nowa partia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Dzisiaj pochodziłem troche po sklepach komputerowych i widziałem dwa ciekawsze modele Athlona XP1700 (Przynajmniej w mojej okolicy). Pierwszy to JIUHB0308MPMW DLT3c batch około 600 i drugi JIUHB0313RPAW DUT3C batch około 500 obydwa zielone Jakie możliwość o/c będą miały te procki? Pewne zdziwienie wzbudził u mnie ten drugi ponieważ w znanym nam wszystkim przewodniku o Athlonach XP autor pisze że im mniejsza jest 3 litera po dacie to procek ma większe prawdopodobienstwo że się będzie dobrze kręcił. A ten procek ma akurat "A"!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Dzisiaj pochodziłem troche po sklepach komputerowych i widziałem dwa ciekawsze modele Athlona XP1700 (Przynajmniej w mojej okolicy). Pierwszy to JIUHB0308MPMW DLT3c batch około 600 i drugi JIUHB0313RPAW DUT3C batch około 500 obydwa zielone Jakie możliwość o/c będą miały te procki? Pewne zdziwienie wzbudził u mnie ten drugi ponieważ w znanym nam wszystkim przewodniku o Athlonach XP autor pisze że im mniejsza jest 3 litera po dacie to procek ma większe prawdopodobienstwo że się będzie dobrze kręcił. A ten procek ma akurat "A"!!! Ja mam taką serie jak ten pierwszy procek troche się za DLT3C nabiegałem ale jast nie wiem jeszcze na ile idze bo go ciągle testuje :D JIUHB0308MPMW DLT3C tylko ma bardzooo wysoki barch :? ale zobaczymy co z tego będzie :D Narazie mam 12,5 x 150 = 1877 MHz :twisted: Potem podam dalsze wyniki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 chyba jednak wolalbym DLT3C chociaz okazuje sie ze nie wszystkie DLT3C sa cood miood (forum na overclockers.com lub cjhociazby przypadek kolegi FumFela(or Sth.)) Ja lazilem po troojmiescie juz od dluzszego czasu za DLT3C i nic - procesor widmo. Pomyslalem ze spasuje dla tych parudziesieciu MHZ i tak zrobilem - qpilem DUT3C 0312 XPGW batch 0058, kolor jadra jakby bialo-niebieski. Tak BTW - co sadzicie o oznaczeniach? Jak tylko zloze to do qpy - poinformuje Was o mozliwosciach OC. pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 batch 0058 poprawka: 0057 - zamyslilem sie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 batch 0058 poprawka: 0057 - zamyslilem sie... ;) Dawaj wyniki (ciekawi mnie ten kolor jądra) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...