z3l Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Arght, zrobiło się za głośno w mojej obudowie ostatnio. Mam procka Pentium IV na s.478, jakie polecacie do tego chłodzenie? Tzn ogólnie moze byc wymiana samego wentyla albo na jakis cichutki, albo na taki z regulowanymi obrotami. Do tyłu wentylek 80mm, tez cichutki. Z przodu mam revolteka 120mm swiecacego na zielono, jakbym z tylu zamontowal odpowiednio mniejsza wersje, starczyloby to? Ogolnie wentyl jest cichutki i go w ogole nie slychac, a jak juz mi sie swieci na zielono wszystko.. ;) Do gory nie wiem czy wladowac takeigo samego revolteka 120mm (bo mam ;)), musialbym wyciac dziure w obudowie a nie wiem czy to ma jakis wielki sens. Cisnalby sie tam troche, bo na styk z zasilaczem i czesc go zaslanialby naped. Zalezy mi tez na jakims chlodzeniu do mojej karty graficznej, nie moge nic takiego znalezc, jest strasznie glosna przy tym temperatura jest wysoka. http://www.allegro.pl/item516350802_arctic...hes_system.html - cos takiego mi sie ogolnie rzucilo w oczy, ale tanie to straszne wiec watpie zeby cos dobrego z tego bylo. Moze byc nawet wymiana samego wentyla, bo pasywne chlodzenie to chyba ta karta ma jakies porzadne z tego co widze. Laczace sie z powyzszym, czy warto dac wylot powietrza od karty graficznej czy to zbedna rzecz? Tak mi sie grzeje: CPU 45-47 Otoczenie: 40 Gpu: 67-70 Otoczenie: 47 I jeszcze remote mam 42 ale nie wiem od czego to ;) Na zakupki gora stoweczka. Cicho i wydajnie, ale bardziej w strone pierwszego, bo mam juz dosc tego szumu :) pozdrawiam i dziekuje slicznie za odpowiedzi. ps. duze to sa w ogole temperatury? ps2. bawienie sie w tube odprowadzajace powietrze od procka - ma to sens? ps3. ogolnie ten pan na allegro mi sie podoba i chyba ma wszystko co w ogole wymysliicie, wiec w miare mozliwosci od niego bym prosil bo chce jeszcze dwie czy trzy rzeczy wziac od niego ;) Edytowane 5 Stycznia 2009 przez z3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Na Pentium IV polecam Ci ARCTIC COOLING Super Silent 4 Ultra TC - jest rewelacyjnie cichy i przy tym wydajny. Ma czujnik temperatury regulujący obroty. Sam posiadam i jest praktycznie cichszy od dysku twardego. http://www.allegro.pl/item519020659_arctic..._socket478.html Arctic Cooling to z reguły dobre chłodzenia w niezłych cenach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mila propozycja dziekuje bardzo. Skoro to dobre chlodzenie w niezlej cenie to co sadzisz o tym co podalem wyzej? Myslisz, ze bedzie sie nadawac, czy niewarto bo boxowe lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Nie napisałeś, jaką masz tą kartę graficzną :P Ale myślę, że to coś od AC da radę. 2000rpm będzie dość ciche (choć tu zależy, czy jesteś cichofilem czy kimś... normalnym ;) ), wydajność też wygląda na niezłą. Więcej nic nie powiem, bo nie spotkałem się z tym chłodzeniem w rzeczywistości. Ale AC raczej nie odwala chały (choć cudów za tą cenę również oczekiwać nie można) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Podtytul tematu! :D winfast leadtek geforce 6800xt oh, pelna nazwa. ;) rev. 5 bedzie chyba pasowac jak jest na wszystkie 6800, po tych nalepkach widze ze jest idealna jak moja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...