piotrekp2507 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zastanawiałem się między tymi prockami oczywiście 65nm. Czy jest duża różnica w wydajności bo jeśli takiej nie ma to chyba nie opłaca się dopłacać do 5200. No i jaką płytę polecacie z integrą? Z góry dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zastanawiałem się między tymi prockami oczywiście 65nm. Czy jest duża różnica w wydajności bo jeśli takiej nie ma to chyba nie opłaca się dopłacać do 5200. No i jaką płytę polecacie z integrą? Z góry dzięki za odp Ale o jakiej kwocie myślisz?? Za 205zł masz 5000+ Black Edition i to chyba najlepszy wybór, a co do płyty to niech ktoś inny doradzi. Za 280zł masz ciekawą MSI KA780G, ale jak to się sprawuje to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Proc+płyta max 500zł w sumie zastanawiałem się jeszcze nad intelem 5200 ale przed świętami trochę podrożał no i się tak trzyma. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4545-2 no ja nie wiem czy ten amd jest dobrym rozwiązaniem, ja osobiście mam e5200 i jestem zadowolony. już przy standardowym taktowaniu 2500MHz (12.5x200) jest porównywalny z X2 6000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 No fakt. Wie ktoś może kiedy jest możliwa jakaś obniżka cen tego procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Na Agito masz : E5200 za 277 zł Gigabyte GA-EP31-DS3L - 223 zł Mieści się w 500 zł a i z OC nie będzie problemów ;) Ewentualnie możesz szukać na Allegro OEMa i do niego Pentagrama Alpaya albo Karaokum ... Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ale wiecie może kiedy wyjdzie coś z intela może wtedy coś cena jeszcze spadnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Na Agito masz : E5200 za 277 zł Gigabyte GA-EP31-DS3L - 223 zł Mieści się w 500 zł a i z OC nie będzie problemów ;) Ewentualnie możesz szukać na Allegro OEMa i do niego Pentagrama Alpaya albo Karaokum ... widac czytanie ze zrozumieniem sie klania on chce plyte z integra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 E5200 + Gigabyte 73PVM-S2H lub Gigabyte 73PVM-S2. cena odpowiednio 290 + 200/230. Ewentualnie można szukać czegoś na intelu z x3100. np. Gigabyte G31M-S2L za 170. To jest tyle co znalazłem w pcprojekt.pl, możesz też szukać płyt na starszych chipsetach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ale wiecie może kiedy wyjdzie coś z intela może wtedy coś cena jeszcze spadnie?Żadnych obniżek się nie spodziewaj. Cwaniactwo naszych polskich sklepikarzy nie pozwoli na to. A wracając do tematu, kupując Intela dostajesz lepszy procek, ale gorszą płytę, natomiast w przypadku AMD dostajesz gorszy procek, ale plytę będziesz miał lepszą z możliwością zmiany procesora na Phenom II. W przypadku Intela możesz zapomnieć o 4-rdzeniowym procku i jego podkręcaniu(nie wiem nawet jak taka płyta będzie prowadziła Quada bez OC) Interesuje Cię w ogóle OC?? Będziesz robił macierz Raid?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Myślałem nad OC ale dwurdzeniowca wątpię żebym szybko kupił 4. Raid raczej odpada. Chciałbym coś z integrą bo na razie mam tylko 650zł czyli jakieś 500 na procka i płytę no i resztę na ram. Zasilacz (delta 350) na razie wystarczy (tak przynajmniej myślę), hdd i dvd-rw na ata podłącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Żadnych obniżek się nie spodziewaj. Cwaniactwo naszych polskich sklepikarzy nie pozwoli na to. A wracając do tematu, kupując Intela dostajesz lepszy procek, ale gorszą płytę, natomiast w przypadku AMD dostajesz gorszy procek, ale plytę będziesz miał lepszą z możliwością zmiany procesora na Phenom II. W przypadku Intela możesz zapomnieć o 4-rdzeniowym procku i jego podkręcaniu(nie wiem nawet jak taka płyta będzie prowadziła Quada bez OC) Interesuje Cię w ogóle OC?? Będziesz robił macierz Raid?? Tutaj masz częściowo rację, zapominasz jednak o tym że praktycznie wszystkie płyty ze zintegrowanym układem graficznym to konstrukcje "budżetowe" więc nie ma co liczyć na super jakość. Poza tym, różnica polega właśnie na tym że do 775 płyty z integrą nie są zbyt popularne, natomiast przez ostatnie kilka miesięcy nastąpił wysyp takich płyt pod AM2 i AM2+. Wspominasz cztery rdzenie, jednak Phenom'y te pod am2+ nie są wcale królami wydajności, a czekać i kupować pod am3 też chyba sensu nie ma bo budżet za niski. Podkręcanie 4 rdzeni? Bez płyty z dobrą sekcją zasilania nie ma co o tym myśleć, ale bez dobrego zasilacz również. Wspominasz o jednym z elementów, a zapominasz o innym który wcale nie jest tańszy. No chyba że satysfakcjonuje kogoś jakość noname'a to wtedy nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 W przypadku Intela możesz zapomnieć o 4-rdzeniowym procku i jego podkręcaniu(nie wiem nawet jak taka płyta będzie prowadziła Quada bez OC) Interesuje Cię w ogóle OC?? bzdury wacpan gadasz poczytaj sobie wypowiedz Raptora quadzik na integrze smiga wesolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ta delta to nie jest aż taki noname podobno jest w miarę dobry. No i na nim oczywiście nie brał bym się za podkręcanie. Więc chyba najlepszym rozwiązanie będzie płyta bez integry a na razie jakaś tania używana grafika powinna wystarczyć do cod 2 :grin: tak więc jaką płytę i kart polecacie? Myślałem nad GA-P31-DS3L tylko chyba została wycofana ze sprzedaży :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Myślałem nad OC ale dwurdzeniowca wątpię żebym szybko kupił 4. Raid raczej odpada. Chciałbym coś z integrą bo na razie mam tylko 650zł czyli jakieś 500 na procka i płytę no i resztę na ram. Zasilacz (delta 350) na razie wystarczy (tak przynajmniej myślę), hdd i dvd-rw na ata podłącze. zalezy jaka delta, jezeli ma silna linie 5v to do wymiany , jezeli ma silna linie 12v to OK nawet na dosc mocne OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Ta delta to nie jest aż taki noname podobno jest w miarę dobry. No i na nim oczywiście nie brał bym się za podkręcanie. Więc chyba najlepszym rozwiązanie będzie płyta bez integry a na razie jakaś tania używana grafika powinna wystarczyć do cod 2 :grin: tak więc jaką płytę i kart polecacie? Myślałem nad GA-P31-DS3L tylko chyba została wycofana ze sprzedaży :mellow: Swojego posta zacząłem pisać przed pojawieniem się twojego, w miedzy czasie poszedłem herbatkę zrobić. Piszesz że ten gigabyte wycofany tutaj jest w cenniku, zadzwoń do nich może mają go na półce to sobie byś mógł go zarezerwować. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez cahir- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jak mam sprawdzić czy ta delta ma silną linie 12v? To jest po prostu chore przed świętami ta płytka kosztowała 150 zł a teraz żeby płacić za nią 220 to lekka przesada chyba znajdzie się coś lepszego za tę cene? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jak mam sprawdzić czy ta delta ma silną linie 12v? Obejrzyj jej tabliczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 No a jaką płyte polecacie do tego intela E5200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Może po prostu przeniesiesz się do działu "Co kupić"? Masz tam do przeczytania cały temat o płytach pod lga775. To subforum dotyczy AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp2507 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) A no fakt sorki za off top :???: :blink: ceny mnie trochę przeraziły GA-EP31-DS3L jest najtańsza Edytowane 6 Stycznia 2009 przez piotrekp2507 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) E5200 + Gigabyte 73PVM-S2H lub Gigabyte 73PVM-S2. cena odpowiednio 290 + 200/230. Ewentualnie można szukać czegoś na intelu z x3100. np. Gigabyte G31M-S2L za 170. To jest tyle co znalazłem w pcprojekt.pl, możesz też szukać płyt na starszych chipsetach. Ta płyta-Gigabyte 73PVM-S2 nie nadaje się do O/C. Już lepiej wziąć coś na G31-da się wtedy pokręcić. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...