user128 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam Otóż tak jak w temacie znikł mi ekran wyboru systemu podczas odpalania kompa. Mam Mandrive 2009 i WinXp Sp2, dziś rano było wszystko O.K czyli ekran był itd. Ale niedawno zrobiłem reinstal wina i mi ten ekran znikł ;/ Da się coś z tym zrobić żeby znowu pojawił się ekran wyboru OS?? Proszę o Pomoc i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) jeśli boot managerem był GRUB to odpalasz Mandrive albo inny livecd, następnie z konsoli wpisujesz: sudo grub > root (hdX,Y) (gdzie X numer dysku a Y partycji na której jest grub (/boot), pierwszy dysk i pierwsza partycja to 0,0) > setup (hdX) (analogicznie numer dysku.) > exit restartujesz kompa i jeśli dobrze podałeś lokalizację partycji to powinno działać Edytowane 6 Stycznia 2009 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...