Peczuss Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Witajcie, posiadam sprzet z podpisu plus jeszcze jeden dysk i dwie nagrywarki. Problem jest w tym ze everest pokazuje linie +12V(tyle powinno być) a jest 11.87 V w idle, gdy włącze orthosa to spada do 11.70 i tak skacze 11.70 - 11.76 obawiam sie że zasilacz nie wyrabia i boje sie ze sprzecik moze posc z dymem :D Myśle nad zmiana ale nie wiem czy jest w sumie sens? Zapewne takie wahania nie sa na mniejscu... ? ps. przepraszam za blad w nazwie tematu, wiedzialem jak sie pisze ale i tak napisalem inaczej... Pozdro chodzi mi o te wahanie:P Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Peczuss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 po przeczytaniu FAQ śmiało możesz postawić sobie auto-bana. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 tyle razy juz bylo pisane....napiecia mierzy sie miernikiem a nie programami !!!!!!!!!!!!!!!! Witajcie, posiadam sprzet z podpisu plus jeszcze jeden dysk i dwie nagrywarki. Problem jest w tym ze everest pokazuje linie +12V(tyle powinno być) a jest 11.87 V w idle, gdy włącze orthosa to spada do 11.70 i tak skacze 11.70 - 11.76 obawiam sie że zasilacz nie wyrabia i boje sie ze sprzecik moze posc z dymem :D Myśle nad zmiana ale nie wiem czy jest w sumie sens? Zapewne takie wahania nie sa na mniejscu... ? ps. przepraszam za blad w nazwie tematu, wiedzialem jak sie pisze ale i tak napisalem inaczej... Pozdro chodzi mi o te wahanie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 tyle razy juz bylo pisane....napiecia mierzy sie miernikiem a nie programami !!!!!!!!!!!!!!!!Każdy wie. Ale te programy korzystają z mierników elektrycznych zintegrowanych na płycie ;-) No właśnie, jak to jest. One są takie marne, że wskazania różnią się od tych z ręcznego miernika? Czy po prostu mierzą napięcie doprowadzane do płyty a nie np. do dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie patrz na programy bo.. ja nie potrzebnie zmienilem zasilacz :D wczesniej mialem 430 i everest pokazywal 12v jak wyzej (1170), kupilem 600 tagana i to samo :D kupilem miernik i pokazal ... 12.04V :D Czyli z tamtym pewnie tez bylo ok.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie patrz na programy bo.. ja nie potrzebnie zmienilem zasilacz :D wczesniej mialem 430 i everest pokazywal 12v jak wyzej (1170), kupilem 600 tagana i to samo :D kupilem miernik i pokazal ... 12.04V :D Czyli z tamtym pewnie tez bylo ok.. ;) Żeby było śmieszniej to pokażę co mi lm_sensors wypisują: +3.3V: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V) +5V: +6.85 V (min = +0.00 V, max = +6.85 V) ALARM+12V: +12.80 V (min = +0.00 V, max = +16.32 V) -12V: -15.46 V (min = -27.36 V, max = +3.93 V) -5V: +4.03 V (min = -13.64 V, max = +4.03 V) ALARM (a w biosie normalne napięcia z tych samych czujników) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Wszycy widze trzymaj sie kurczowo "wzorcowych" 12.00V i 5.00V a dopuszczalne napiecia moga się róznic -+5% Ja mam na 12v 11.78-11.83V a na 5v 5.15V i jakos od 5 lat na tym zasilaczu nic nie padło...... Sensory na płycie nie sa kalibrowane i tu wynik pomiarów nie jest miarodajny.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...