Skocz do zawartości
Miguel707

Cokolwiek Do Komputera Za Ok. 200 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

No więc mam "problem". Jedna osoba w ramach prezentu koniecznie chce mi kupić coś do komputera za ok. 200 zł. Problem jest taki, że nie wiem kompletnie co może być mi przydatne.

Stąd właśnie proszę o propozycje co można zmienić w moim zestawie za taką właśnie kwotę.

Mam kilka pomysłów, lecz najpierw wolałbym poczekać na opinie forumowiczów :).

PS. Mogę w sumie coś tam dołożyć do tej kwoty, choć oczywiście jeśli to jest naprawdę tego warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej - jakaś fajna mycha dla graczy przyda się każdemu ( kto gra :D )

A może jakieś słuchawki? Głośniczki?

albo zasilacz beQuiet amacroxo-enermax greenpower 1000W solaris system który bierze moc z energi słonecznej? :ploom:

@ noob.ek

dlaczegóż mx518 - za 158 zł jest nówka G5

http://www.allegro.pl/item514926150_maxi_m...pi_podklad.html

+ wlasnie jakas podkladeczka dla graczy np steelseries

Miguel jeśli pogrywasz to satysfakcja z g5 gwarantowana. mam - polecam.

Edytowane przez vippiotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej - jakaś fajna mycha dla graczy przyda się każdemu ( kto gra :D )

@ noob.ek

dlaczegóż mx518 - za 158 zł jest nówka G5

Miguel jeśli pogrywasz to satysfakcja z g5 gwarantowana. mam - polecam.

Hmm... dlatego, że czytałem wiele negatywnych opinii o myszkach laserowych, czyli m.in. o G5.

MX518 polecali mi na wielu forach i jestem zadowolony z tego wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc :

1. Mysz / klawiatura - co do tego drugiego, to mam Logitecha UltraX, którego zmieniać nie będę, ale myszka, to .... Manta BigFoot 800dpi (4 przyciski + rolka)....

2. HDD - teraz mam w sumie 360GB. Obecnie mi to wystarcza.

3. Ramy do OC. Raczej nie. Mam maksymalną opłacalną pojemność dla XP 32bit. Ustawione są IMO na najlepszych taktach (2 kostki 667 i jedna 800 razem na 800MHZ). 3,2GHZ uzyskuję jako 400x8.

4. Słuchawki - fakt nie mam takowych. Gram głównie na głośnikach podłączonych z wieży Samsunga poprzez przejściówkę cinch > minijack - i te właśnie głośniki Samsung PS N4E są dla mnie ok. Choć możliwe, że używanie samego mikrofonu jest mniej wygodne, niż razem z słuchawkami...

5. Napęd. Nie sądzę. Mam LG GSA-4167B, który działa u mnie dobrze (ma nawet zmieniony przedni panel na czarny, by pasował do obudowy).

7. Pre-paid do WOWa. Jakoś ta magia na mnie nie podziałała (zagrałem chwilę u kolegi). Może z tego względu, iż wolę klimaty typu Gwiezdne Wojny, Deus Ex, czy Mass Effect, niż Fantasy w postaci WOWa. No i oczywiście "ludzie klimaty" takie jak obecna współczesność, czy IIWŚ (Wolf ET).

Przyszło mi jeszcze do głowy kupno karty dźwiękowej, ale uważam, że to raczej nie przejdzie z tego względu, iż używam monitora z tunerem TV, który ma własny układ dźwiękowy w sobie. Zresztą na dźwięk nie narzekam.

Innym wyjściem jest E5200. Musiałbym dołożyć stówkę. Inna sprawa, iż obecnie nie narzekam na płynność gier i skok wydajności nie byłby ogromny. Zresztą i tak zamierzam kupić konsolę, kiedy moja obecna konfiguracja przestanie dawać sobie radę z grami.

No i inna sprawa jest taka, że wolałbym dokładać tylko wtedy, gdy jest to bardzo opłacalne. Przecież ta osoba chce mi coś kupić do kompa za 200 zł....

PS. Prosiłbym o wskazywanie ofert z województwa Podlaskiego.

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lubimy fantasy typu WoW? To kup sobie subskrypcje na Eve Online :) Kosmos jak sie patrzy.

Druga moja propozycja do porzadne sluchawki (porzadne do 200zl :P ). Zwiekszysz komfort swoj i otoczenia ^^

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotel - już mam.

Zegarek - kupowany niedawno.

RAID0 - nie myślałem nad tym.... Wtedy musiałbym dokupić drugiego takiego samego Seagate 7200.10 320GB. Sam nie wiem.

Pad / joy - takie rzeczy już mam (Logitech Chillstream PS3 Black i Logitech WingMan Attack 2).

Opcje nad którymi myślę obecnie, to HDD, słuchawki (lub inne pierd.oły, bądź rzeczy, które nie przyszły mi do głowy).

Doszedłem do wniosku, że E5200 nie kupię - fakt, że byłaby wyższa wydajność, jednak raz, że różnica nie byłaby ogromna, a dwa, że OC na 3,2GHZ (jeżeli trafię na słabą sztukę) mogłoby się nie udać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do wniosku, że E5200 nie kupię - fakt, że byłaby wyższa wydajność, jednak raz, że różnica nie byłaby ogromna, a dwa, że OC na 3,2GHZ (jeżeli trafię na słabą sztukę) mogłoby się nie udać.

Nie trafilem jeszcze zadnej sztuki, ktora poszłaby nizej niz 3.4, takze o to sie raczej martwic nie musisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wyżej gram w CS:S.

Od siebie moge wlasciwie nie wiele powiedziec - jak myszka to na 100% Logitech G5:

http://www.allegro.pl/item520987751_salon_...g5_2000dpi.html

dla mnie ta mysz to po prostu kosiara na mapie. reakcja 1 ms, mega wygoda, wpelni programowalne przyciski i ta chropowata wersja nie slizga sie w lapie. ponadto mysz dosyc spora zatem ine zgubi sie w reku :)

jak sluchawki to te co przedmowca mowil lub moze:

http://4play.pl/product-pol-1600-Sluchawki...er-Piranha.html

http://4play.pl/product-pol-1554-Sluchawki...eria-Black.html

http://4play.pl/product-pol-1233-Sluchawki...lSeries-4H.html

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi