Miguel707 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 No więc mam "problem". Jedna osoba w ramach prezentu koniecznie chce mi kupić coś do komputera za ok. 200 zł. Problem jest taki, że nie wiem kompletnie co może być mi przydatne. Stąd właśnie proszę o propozycje co można zmienić w moim zestawie za taką właśnie kwotę. Mam kilka pomysłów, lecz najpierw wolałbym poczekać na opinie forumowiczów :). PS. Mogę w sumie coś tam dołożyć do tej kwoty, choć oczywiście jeśli to jest naprawdę tego warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Osobiście mając kompletnie wolne 200zł zainwestowałbym w wyciszenie budy, ale u Ciebie to widzę zbędne :) Edytowane 6 Stycznia 2009 przez i386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Może jakaś mysz albo klawiatura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Drugi dysk 320GB do RAID 0 :wink: Albo właśnie klawiaturę lub myszkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek2 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) dysk może, zawsze troche GB więcej xD Gi3r3k wygrałeś :D albo napęd, tudzież pieska z kiwającą głową na monitor (z diamentem w obroży xD).... Edytowane 6 Stycznia 2009 przez romek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 RAM'y do O/C? Pierwsze co wpadło mi do głowy, po przeczytaniu Twojego posta, to myszka np. Logitech MX518 + podkładka Qck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Jak wyżej - jakaś fajna mycha dla graczy przyda się każdemu ( kto gra :D ) A może jakieś słuchawki? Głośniczki? albo zasilacz beQuiet amacroxo-enermax greenpower 1000W solaris system który bierze moc z energi słonecznej? :ploom: @ noob.ek dlaczegóż mx518 - za 158 zł jest nówka G5 http://www.allegro.pl/item514926150_maxi_m...pi_podklad.html + wlasnie jakas podkladeczka dla graczy np steelseries Miguel jeśli pogrywasz to satysfakcja z g5 gwarantowana. mam - polecam. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ja bym kupił dysk. Byś tego starego na ata na emeryture wysłał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Albo jakiś długi pre-paid do WoWa żeby nam się Miguel uzaleznił ;-) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jak wyżej - jakaś fajna mycha dla graczy przyda się każdemu ( kto gra :D ) @ noob.ek dlaczegóż mx518 - za 158 zł jest nówka G5 Miguel jeśli pogrywasz to satysfakcja z g5 gwarantowana. mam - polecam. Hmm... dlatego, że czytałem wiele negatywnych opinii o myszkach laserowych, czyli m.in. o G5. MX518 polecali mi na wielu forach i jestem zadowolony z tego wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) No więc : 1. Mysz / klawiatura - co do tego drugiego, to mam Logitecha UltraX, którego zmieniać nie będę, ale myszka, to .... Manta BigFoot 800dpi (4 przyciski + rolka).... 2. HDD - teraz mam w sumie 360GB. Obecnie mi to wystarcza. 3. Ramy do OC. Raczej nie. Mam maksymalną opłacalną pojemność dla XP 32bit. Ustawione są IMO na najlepszych taktach (2 kostki 667 i jedna 800 razem na 800MHZ). 3,2GHZ uzyskuję jako 400x8. 4. Słuchawki - fakt nie mam takowych. Gram głównie na głośnikach podłączonych z wieży Samsunga poprzez przejściówkę cinch > minijack - i te właśnie głośniki Samsung PS N4E są dla mnie ok. Choć możliwe, że używanie samego mikrofonu jest mniej wygodne, niż razem z słuchawkami... 5. Napęd. Nie sądzę. Mam LG GSA-4167B, który działa u mnie dobrze (ma nawet zmieniony przedni panel na czarny, by pasował do obudowy). 7. Pre-paid do WOWa. Jakoś ta magia na mnie nie podziałała (zagrałem chwilę u kolegi). Może z tego względu, iż wolę klimaty typu Gwiezdne Wojny, Deus Ex, czy Mass Effect, niż Fantasy w postaci WOWa. No i oczywiście "ludzie klimaty" takie jak obecna współczesność, czy IIWŚ (Wolf ET). Przyszło mi jeszcze do głowy kupno karty dźwiękowej, ale uważam, że to raczej nie przejdzie z tego względu, iż używam monitora z tunerem TV, który ma własny układ dźwiękowy w sobie. Zresztą na dźwięk nie narzekam. Innym wyjściem jest E5200. Musiałbym dołożyć stówkę. Inna sprawa, iż obecnie nie narzekam na płynność gier i skok wydajności nie byłby ogromny. Zresztą i tak zamierzam kupić konsolę, kiedy moja obecna konfiguracja przestanie dawać sobie radę z grami. No i inna sprawa jest taka, że wolałbym dokładać tylko wtedy, gdy jest to bardzo opłacalne. Przecież ta osoba chce mi coś kupić do kompa za 200 zł.... PS. Prosiłbym o wskazywanie ofert z województwa Podlaskiego. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Jakis fajny regulator oborotow wentyli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 W sumie, to już są wyregulowane.... Fander 120 na 800RPM, AC12L na 1000RPM, Scythe Slip Stream 120mm na S1 na 1200RPM i wentylator w Scythe Mine Rev. B na 800RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ale pobor pradu widzisz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) nie lubimy fantasy typu WoW? To kup sobie subskrypcje na Eve Online :) Kosmos jak sie patrzy. Druga moja propozycja do porzadne sluchawki (porzadne do 200zl :P ). Zwiekszysz komfort swoj i otoczenia ^^ Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Wygodne siedzisko? Jak coś z podzespołów, to właśnie procek zmienić. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez pomiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 moze zegarek? na rękę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 RAID0 Cię nie interesuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Pada lub joya z przepustnicą, bo kierownica w tej cenie nie będzie najwyższych lotów (porównując z G25). ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Fotel - już mam. Zegarek - kupowany niedawno. RAID0 - nie myślałem nad tym.... Wtedy musiałbym dokupić drugiego takiego samego Seagate 7200.10 320GB. Sam nie wiem. Pad / joy - takie rzeczy już mam (Logitech Chillstream PS3 Black i Logitech WingMan Attack 2). Opcje nad którymi myślę obecnie, to HDD, słuchawki (lub inne pierd.oły, bądź rzeczy, które nie przyszły mi do głowy). Doszedłem do wniosku, że E5200 nie kupię - fakt, że byłaby wyższa wydajność, jednak raz, że różnica nie byłaby ogromna, a dwa, że OC na 3,2GHZ (jeżeli trafię na słabą sztukę) mogłoby się nie udać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Miguel pozwolisz, ze zapytam skąd jesteś bo ja też z podlasia? ;) odp moze na pw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Może HD201 + ZM-MIC1? :) Zostanie ci ~50 zł na jakiś wentylator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Doszedłem do wniosku, że E5200 nie kupię - fakt, że byłaby wyższa wydajność, jednak raz, że różnica nie byłaby ogromna, a dwa, że OC na 3,2GHZ (jeżeli trafię na słabą sztukę) mogłoby się nie udać. Nie trafilem jeszcze zadnej sztuki, ktora poszłaby nizej niz 3.4, takze o to sie raczej martwic nie musisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Pomyślałem, że za 200 zł kupię nową myszkę i słuchawki. Co proponujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 AK-47 i HD201 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 A czy może być : - myszka Logitech MX400 - słuchawki Creative HS-800 Fatal1ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesmero Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 A może tak: Razer DeathAdder Sennheiser PC 131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 owe słuchaweczki posiadam (CS:S player) i polecam choć gusta są różne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Tak jak wyżej gram w CS:S. Od siebie moge wlasciwie nie wiele powiedziec - jak myszka to na 100% Logitech G5: http://www.allegro.pl/item520987751_salon_...g5_2000dpi.html dla mnie ta mysz to po prostu kosiara na mapie. reakcja 1 ms, mega wygoda, wpelni programowalne przyciski i ta chropowata wersja nie slizga sie w lapie. ponadto mysz dosyc spora zatem ine zgubi sie w reku :) jak sluchawki to te co przedmowca mowil lub moze: http://4play.pl/product-pol-1600-Sluchawki...er-Piranha.html http://4play.pl/product-pol-1554-Sluchawki...eria-Black.html http://4play.pl/product-pol-1233-Sluchawki...lSeries-4H.html pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mi chodziło o 200 zł na obie części. Nie 200 zł na jedną z nich. To macie coś do powiedzenia na temat MX400 i Creative Fatal1ty? Jestem praktycznie zdecydowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...