Loruro Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam Niedawno zakupilem 2xOCZ Reaper 2GB 1066 Mhz CL5 i mam pewien problem Windows chodzi calkowicie stabilnie ale gry juz nie Gdy gram w jakas gre to po jakims czasie wywala mnie z niej i wyswietla blad W biosie mam ustawione napiecie, timingi i czestotliwosc ramu jak nalezy Sprawdzalem tez z 800 Mhz CL4 i 800 Mhz CL5 ale to samo Puscilem Memtesta na 4,5h, zrobilo 3 passy i 0 bledow, orthos po ponad godzinie tak samo zadnych bledow Jednak gdy proboje cos obliczyc SuperPI to poprostu mi go wywala, czasami sie uda obliczyc jakies male wartosci Probowalem umieszczac RAM w roznych slotach ale dzieje sie to samo Gdy umieszczalem kostki pojedynczo zauwazylem ze gry chodza o wiele stabilniej ale tez nie do konca Wczesniej uzywalem 2x1GB Kingston 800 Mhz CL5 i zadnych problemow nie bylo Podobny problem mialem z 2x2GB OCZ Platinum 1066Mhz CL5 ale zobaczylem na stronie MSI ze niema ich na liscie kompatybilnych pamieci to oddalem je i kupilem reapery ktore na tej liscie byly Moze poprostu moja plyta gryzie sie z pamiecia OCZ Mam tez dualboot gdy wlaczam kompa zaraz po podlaczeniu go do pradu Kompa mam takiego jak w sygnaturce, bios najnowszy i zasilacz OCZ 600W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Na początek proponuję zmianę biosu nie koniecznie na najnowszy miałem podobny problem na dfi i u mnie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...