Gość XBiT Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam! Wczoraj wmontowałem nową kartę 9800GT MSI do zestawu: 2GB Kingston, 4200+ AM2 Athlon, M2N-MX-SE. Po za tym, że coś się stało ze slotem RAM (temat w dziale RAM) to mam bardzo niski wynik w 3DMark06. Teraz mam ok ~4500, gdzie na 8600GT miałem ~5500. O dziwo, aż o 1000pkt spadł wynik CPU (mialem VIste 32BIT, teraz 64). Wiecie może o co chodzi? Wiem, że procek hamuje kartę, ale żeby aż tak!? pozdr ;/ W grze FARCRY2 na 9800GT na ustawieniach niskich się tnie, a na 8600GT na HIGH nie było żadnej przycinki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 A wgrałeś winde od nowa? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Jak na 8600GT nie miałes zadnej przycinki to po co zmieniałes? :lol2: Ok do rzczy, Niby po co winde od nowa?? <_< szczególnie na grafe tej samej firmy. Ja nigdy nie robiłem formata przy zmianie grafy i było git. Jednak w przypadku takich problemów możliwe że to by mogło pomóc. Racja - napisz jaki masz zasilacz, i chyba podpiąłeś dodatkowe zasilanie?? Bo w 8600 nie ma to może tu zapomniałes sie? Wówczas grafa obniza taktowania do bezpiecznego poziomu i ma marną wydajność. Również zobacz w GPU-Z z jaką prędkością ci chodzi pci express, jak mniej niż x16 to masz problem z płytą główną. Wyjmij grafe włącz kompa zeby płyta popiszczała sobie i włóz spowrotem i zobacz znowu czy wróciło x16 Edytowane 12 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 DejwiT11 zlookaj na proca. 2,2GHz to malo i sys każdy syf odczuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Może i po części masz racje ale to nie zaden syf przecież bo instaluje praktycznie te same sterowniki. Ty chcąc zainstalować nowsze to też reinstalujesz cały system? Dziwne. Może spróbować to co ja mu podałem a jak nie to może świeży system pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...