Pablo Hudinii Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Posiadam płytę Asusa P5Q pro i mam problem z portem com. Port Com podpina się na śledzia, port figuruje normalnie w menadżerze urządzeń ale nie działa. Dodam ze do płyty nie dostałem śledzia z Comem, ale miałem z innch płyt podpinałem dwa, bo myślałem że może jest walnięty kabel ale i tak nic to nie dało. Co może go blokować, może trzeba coś jeszcze przestawić w biosie? Proszę o podpowiedzi co może być nie tak bo port jest mi niezbędny do pracy!! Z góry dziękuje wszystkiem!! Doczytałem że istnieją dwa podłączenia coma Taśma------------DB9 1------------------1 2------------------2 3------------------3 4------------------4 5------------------5 6------------------6 7------------------7 8------------------8 9------------------9 Drugi typ połaczenia (naprzemienny) Taśma-----------DB9 1-----------------1 2-----------------6 3-----------------2 4-----------------7 5-----------------3 6-----------------8 7-----------------4 8-----------------9 9-----------------5 może wtyczki które mam na śledziu stanowią problem? Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zależy do czego używasz i czym sprawdzasz. Jeśli np ma to programować jakiś procesor/komputer (komputer samochodowy/tunery satelitarny itp), to do poprawnego działania pod XP potrzebny jest program UserPort. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Potrzebuje podpiąć programator.Prywatnie używam też czytnika kart - phoeonixa do Skystara2 do C+ w sumie pilota do SkyStar mam też na coma:/ Zależy do czego używasz i czym sprawdzasz. Jeśli np ma to programować jakiś procesor/komputer (komputer samochodowy/tunery satelitarny itp), to do poprawnego działania pod XP potrzebny jest program UserPort.Programik nic nie wniósł. Zrobiłem już kabel przemienny jak wyżej ale też zima, już brak mi sił, Coma sprawdzałem np. myszką. PROSZĘ O POMOC BO JUŻ MI RĘCE OPADAJĄ!!!!!!!!!! Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...