Skocz do zawartości
PabloWRz

Problem Przy Kreceniu C2d E8200

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak procek E8200 plyta Asus P5K Pro ramy OCZ Rev. 2 800MHz. Chcialem kumplowi troche podkrecic procka tak do 3Ghz moze 3,2GHz a nie jestem obyty w OC. Nie chce zmieniac napiecia tylko samo FSB wiec robilem tak: wylaczylem w biose C1E i cos tam jeszcze(nie nazywa sie to EIST) zeby caly czas bylo maksymalne taktowanie (2,66GHz) ok, nastepnie wlaczylem manual zeby moc zmienic FSB z domyslnych 333 na wiecej, ramy ustawilem na 667 no i zwiekszylem FSB komp wlaczyl sie jedynie pzy FSB 350MHz przypomne moznik 8x wiec dalo to 2800MHz. Co zrobilem nie tak? Trzeba jeszce wylaczyc lub wlaczyc a moze zmienic jakas opcje w biose?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie kolega wyżej ma racje - najpierw poczytaj - sporo ciekawych informacji tam jest zawartych.

Co do vcore to się nie do końca zgodzę - choć wiadomo że to zależy od sztuki. Ja mam ten sam procek i stary proponuje ustawić na sztywno napięcie rzędu 1,25-1,3 to jest pełen luz dla tego procka. Moja sztuka np przy 1,25 leci na 3,85GHz w pełni stabilna.

Niby nie koniecznie ale proponuje też podnieś fsbV o 2-3 oczka (nie V). Reszta powinna iść spokojnie na auto.

Dodam że 350fsb to kicha jakich mało więc nie wierzę że więcej nie wyciśniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...