Skocz do zawartości
Komixx

Zmiana Z Intela Na Amd

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam pytanko, co doradzilibyście kupić na platformę AMD(x2,Phenom), mobo na jakies AM2+.

Pieniądze będe miał gdy sprzedam mój konfig:

E8400

P5Q PRO

A-DATA 2x2gb

Chce coś taniego oraz dosyć wydajnego.

Chciałbym żeby mi z tych pieniędzy, za które sprzedam sprzęt zostało także na wc.

Na początku myślałem o czymś takim:

5000+ (x2)

jakieś mobo na am2+ tanie

i może jakieś 2gb kingstony

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chyba koniecznie chce sie pobawic w wc, a rodzice mu na takie "bzdury":P nie dadzą pieniędzy... wiec kombinuje jak koń pod górę.

no dobra podkrecalem, lecz teraz odpowiedźcie mi jedno sprzedać proca i ramy, kupić e5200 i wc?(narazie tylko cpu, później gpu)

doradzę to samo co inni od 10 postów.. nie

ale na sile Cie nie przekonam... zechcesz to sprzedasz tego 8400, kupisz cos slabszego... bedziesz miec gorszego kompa, moze minimalnie cichszego, ale nawet po podkreceniu nie dorówna on Twojemu obecnemu konfigowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chyba koniecznie chce sie pobawic w wc, a rodzice mu na takie "bzdury":P nie dadzą pieniędzy... wiec kombinuje jak koń pod górę.

Racja, lecz poprostu z racji tej, że nie musze mieć super konfigu chciałbym skorzystać z tego i kupić wc, a e5200 też da się wykręcić na 3ghz(lecz to nie będzie to samo co standardowe e8400 z 3ghz).

Taka jest moja decyzja wiem, że wielu z Was myśli sobie co za idiota z niego taki config sprzedawać i kupować coś słabszego. Mi to nie robi różnicy grałem w cod2 na athlonie kiedyś będe i grał teraz nawet po zmianie. (3 lata grania na sieci i jazda na LANy wkręca :P)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi